Đoković: Svi koji držimo reket dužni smo Jeleni Genčić

Izvor: Politika, 03.Jun.2013, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković: Svi koji držimo reket dužni smo Jeleni Genčić

BEOGRAD – Teniski trener Jelena Genčić ostavila je neizbrisiv trag u srpskom tenisu i dužni su joj svi koji su danas sa reketom u ruci, rekao je danas najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Porodica i prijatelji oprostili su se danas od Jelene Genčić na komemoraciji u prostojima Teniskog saveza Srbije. Komemoraciji su, između ostalih, prisustvovali roditelji Novaka Đokovića, selektor >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Dejvis kup reprezentacije Bogdan Obradović, bivši predsednik TŠ Slobodan Živoinović i ministarka omladine sporta Alisa Marić.

Dijana Đoković, majka najboljeg tenisera sveta, pročitala je njegovo pismo i u njegovo ime, ali i ume cele porodice oprostila se od Jelene Genčić.

„Beskrajno sam tužan jer se danas opraštam od tebe. U životu si me pripremala za mnoge situacije, za pobede, za trijumfe, za naše trofeje. Za naš rastanak potpuno sam nespreman. Opraštam se danas od tebe beskrajno tužan što ne mogu da te ispratim. Znam da bi se ljutila da odustanem i umanjim šansu da ispunim i ovu poslednju našu želju, da osvojim Rolan Garos”, napisao je u pismu Đoković.

On je zahvalio svom prvom treneru na svemu što ga je naučila i što je verovala u njega.

„Hvala ti na svemu što si me naučila. Hvala ti što si verovala u mene od prvog dana, hvala ti na strpljenju, na ogromnoj ljubavi. Hvala ti na svakodnevnoj podršci, na savetima koje pamtim, na toplim rečima koje su uvek nosile neku vanrednu poruku. Znaš, da sam ih sve upamtio i da se tvojih pravila uvek držim”, naveo je Đoković.

On je istakao da će Jelena Genčić u njegovom životu uvek imala i da će imati posebno mesto.

„U mom životu ti si imala posebno mesto i imaćeš ga zauvek. Bila si dobri anđeo. I kad si me trenirala i kasnije - gde god da sam bio osećao sam tvoju podršku. Iskrenu. Snažnu. Bezrezervnu. Ostavila si neizbrisiv trag u našem tenisu. Dužni smo ti svi koji smo danas sa reketom u ruci”, kazao je Đoković.

U ime Teniskog saveza Srbije od Jelene Genčić oprostili su se predsednik Upravnog odbora i potpredsednik, Toplica Spasojević i Radmilo Armenulić.

„Jelena Genčić je, na ponos svojih vršnjaka, ime koje ostaje ubeleženo u istoriji tenisa. Ceo život je provela na terenu... ona nije osećala umor, uvek na terenu i pored njega, uvek je bila inspiracija i uzor svima”, rekao je Toplica Spasojević.

Dugogodišnji selektor Dejvis kup reprezentacije, Radmilo Armenulić je podsetio da je Jelena Genčić bila uspešna i kao golman rukometne reprezentacije Jugoslavije, da nije zanemarila ni obrazovanje pošto je završila istoriju umetnosti.

„Više od 200 trofeja je u njenim vitrinama... Bila je višestruki prvak Jugoslavije, savezni kapiten, predsednik teniskog kluba Partizan... U svojoj igračkoj i trenerskoj karijeri Jelena je sve svoje potencijale dovela do savršenstva. Ona je bila vođa, prijatelj, savetnik i roditelj”, rekao je Armenulić.

On je dodao i da je najveća potvrda uspeha Jelene Genčić najbolji teniser sveta Novak Đoković.

Jelena Genčić umrla je 1. juna u Beogradu u 77. godini.

Bila je bila višestruka prvakinja bivše Jugoslavije u tenisu i reprezentativka u rukometu. Ona je u sportskoj karijeri, između ostalih, trenirala Novaka Đokovića, Moniku Seleš i Gorana Ivaniševića.

Jelena Genčić biće sahranjena u sredu, 5. juna, u Aleji zaslužnih građana na Novom groblju u Beogradu u 15 sati.

Beta

objavljeno: 03.06.2013.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Svi koji držimo reket dužni smo Jeleni Genčić

Izvor: Beta, 03.Jun.2013

BEOGRAD, 3. juna 2013. (Beta) - Teniski trener Jelena Genčić ostavila je neizbrisiv trag u srpskom tenisu i dužni su joj svi koji su danas sa reketom u ruci, naveo je u pismu u ponedeljak najbolji teniser sveta Novak Djoković.

Nastavak na Beta...

Đokovićevo oproštajno pismo: Svi koji držimo reket dužni smo Jeleni Genčić

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Jun.2013

BEOGRAD - Teniski trener Jelena Genčić ostavila je neizbrisiv trag u srpskom tenisu i dužni su joj svi koji su danas sa reketom u ruci, rekao je danas najbolji teniser svijeta Novak Đoković.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.