Brnabićeva sa Sijartom: Reforme ulaznica za članstvo

Izvor: RTS, 06.Okt.2017, 18:28   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brnabićeva sa Sijartom: Reforme ulaznica za članstvo

Vlada Srbije ostaje čvrsto opredeljena za evropski put Srbije i i dalje će predano raditi na započetim ekonomskim reformama, koje su ne samo ulaznica za članstvo u evropskoj zajednici, već i uslov za izgradnju moderne i stabilne države, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić.
Brnabićeva je to izjavila na sastanku sa ministrom spoljnih poslova Mađarske Peterom Sijartom, koji je ponovio da je Srbija >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << napravila veliki napredak na evropskom putu i da očekuje da će u ovoj godini biti otvoreno još pet novih poglavlja.

Sijarto je istakao da Srbiji treba dati dodatni podsticaj kako bi se proces integracija što brže odvijao.
On je ukazao da Mađarska garantuje sva prava srpskoj manjini u toj zemlji i još jednom pohvalio Srbiju zbog poštovanja prava mađarske manjine, ističući da je Srbija jedan od lidera u regionu kada je u pitanju rad sa nacionalnim manjinama i poštovanja njihovih prava.
Zaključeno je da je saradnja na ekonomskom planu izuzetno važna za obe zemlje i da se može dodatno osnažiti novim infrastrukturnim i energetskim investicijama.
Navedeno je da Srbija i Mađarska već rade na važnim investicijama kao što je energetsko povezivanje i pruga Beograd–Budimpešta.
Pogledaj vesti o: Kandidatura Srbije

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sijarto sa Brnabićevom: Srbija napravila veliki pomak na evropkom putu

Izvor: Beta Video, 06.Okt.2017

BEOGRAD - Ministar spoljnih poslova Madjarske Peter Sijarto ocenio je danas, tokom sastanka sa premijerkom Srbija Anom Brnabić, da je Srbija napravila veliki pomak na evropskom putu i dodao da očekuje da će u ovoj godini biti otvoreno još pet novih poglavlja, jer Srbiji treba dati dodatni podsticaj...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Brnabić: Vlada je čvrsto opredeljena za evropski put

Izvor: B92, 06.Okt.2017

Vlada Srbije ostaje čvrsto opredeljena za evropski put Srbije i dalje će predano raditi na započetim ekonomskim reformama...One su ne samo ulaznica za članstvo u evropskoj zajednici, već i uslov za izgradnju moderne i stabilne države, poručila je premijerka Srbije Ana Brnabić...Brnabić je to...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.