Zvezda posle drame obezbedila plasman u Evroligu

Izvor: Press, 25.Apr.2013, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda posle drame obezbedila plasman u Evroligu

Crveno- beli će tako imati priliku da se bore za drugi trofej ove sezone, a protivnika u finalu biće im poznat posle duela Igokea - Partizan koji se igra od 21 čas.

Najefikasnji u pobedničkoj ekipi bio je Raško Katić sa 22 poena, dok je Boris Savović upisao 18 uz 10 skokova. Kod Kragujevčana najviše poena postigao je MVP ABA lige Aleksandar Ćapin (25 poena).
 Utakmica u Laktašima je odigrana pred oko 2.500 gledalaca, a sudili su Ilija Beloševich, Srđan Dožai i Siniša Herceg.
Zvezda je dobro otvorila meč, međutim Radnički je napravio veliki preokret zahvaljujući Vajtu i Mijatoviću, pa su Kragujevčani prvu četvrtinu rešili u svoju korist (27:20) Izabranici Miroslava Nikolića imali u jednom momentu +13. Ipak Beograđani su konsolidovali redove sredinom druge četvrtine i serijom 16:0, crveno-beli su se vratili u meč. Razigrali su se Lazić, koji je pogodio dve vezane trojke, Nelson odnosno Katić.
 

U drugom poluvremenu počelo je izjednačeno, međutim  Zvezda se odlepila  kako je vreme odmicalo sve do finiša kada su Ćapin i Krstović  vratili Šumadince potpuno u meč pa se u poslednjih deset minuta ušlo sa minimalnom prednošću u korist Crvene zvezde (62:60).

Izabranici Dejana Radonjića bili su bolji na startu četvrte četvrtine, zahvaljujući pre svega Katiću, ali košarkaši Radničkog ubrzo su uspeli da stignu do izjednačenja ali do prednsoti.

Tim Miroslava Nikolića biio je nadomak velikog podviga, ali ipak nije uspeo da sačuva seriju od 7 poena dva minuta pre kraja. Zvezda se poput fenikasa vratila u meč, a Kragujevčani nisu uspeli da iskoriste poslednji šut za pobedu. 
Utakmicu u Laktašima gledali su predsednik Republike Srpske Milorad Dodik, Srđan Đoković, čelnici Košarkaškog saveza Srbije Dejan Tomašević i Andrija Kleut, kao i poznati hrvatski trener Aleksandar Petrović.
 
Izvor: Pressonline
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Evroliga,   Kragujevac

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.