Zvezda na penale, Partizanu dovoljno prvenstvo

Izvor: B92, 27.Maj.2017, 11:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Zvezda na penale, Partizanu dovoljno prvenstvo"

Legenda Partizana i Zvezde MIilko Đurovski veruje da će crveno-beli pobediti u finalu Kupa Srbije.

On će sedeti na tribinama stadiona Partizana, a njegov brat Boško na klupi Crvene zvezde.

Milko je nosio dres oba „večita“ rivala i u intervjuu za „Novosti“ otkrio je za koga će navijati.

“Za Boška, naravno, smešno bi bilo da bude drugačije. I za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Crvenu zvezdu, svakako, jer je "Marakana" uvek bila moj dom. A Partizanu, u kom sam proveo nekoliko lepih godina, dovoljno je što je osvojio prvenstvo. Moja podrška mu i ne treba“.

Partizan je možda u maloj prednosti pošto igra rasterećen, a Zvezdi je moranje sigurno nad glavom. Jer, osvajanje Kupa bi bar malo ublažilo žal za titulom prvaka koju je izgubila u poslednjim metrima trke. Međutim, mnogo toga zavisi od toga i kako će ko ući u svlačionicu“.

Na konstataciju da treneri neće dozvoliti opuštanje, Milko odgovara u svom stilu.

“Ma, mogu treneri da im kažu šta hoće, igrači na terenu odlučuju. Ja sam kao igrač, bez obzira na to šta su mi treneri govorili, ipak na travi donosio odluke koje možda i nisu bile u skladu sa taktikom. Zato i kažem, ako igrači Partizana malo opuštenije uđu u meč, to bi moglo da im se osveti“.

Uzda se Milko i u brata Boška, ali ipako očekuje da će ishod biti rešen posle penala.

“Verujem da zna kako da postavi igru i drži kontrolu utakmice. Naći će Boško dobitnu kombinacijzu. Osećam da će se pucati jedanaesterci i da će Zvezda slaviti“.

Pohvalio je Leonarda i đurđevića, dok od Boaćija i Kange najviše očekuje na ovom meču.

Leonardo je jako brz i precizan, a Đurđević je strašan gol-igrač. U početku mi nije tako izgledao, ali se kasnije baš raspucao. Tavambu sam trenirao u Slovačkoj, dok sam vodio Zlate Moravce, jak je ali malo sporiji, a vidi se i da dugo nije igrao. U Zvezdi najviše očekujem od sjajnog centarfora Boaćija i Kange, koji bi morao u derbiju, da potvrdi svoju visoku klasu.

Finale Kupa Srbije igra se od 18 časova na stadionu Partizana.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.