Zvezda je PREJAKA i bez Jovića! (foto)

Izvor: Sportske.net, 19.Mar.2017, 21:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvezda je PREJAKA i bez Jovića! (foto)

Šampionski ritam Radonjićeve mašinerije! Iako bez povređenog plejmejkera, sve je držala pod kontrolom i rutinski dobila prvi meč polufinalne serije plej-ofa

Posle Cedevite, koja je u subotu savladala Partizan sa 83:76, večeras su i košarkaši Crvene zvezde mts opravdali ulogu favorita protiv Budućnosti.

U prvoj utakmici druge polufinalne serije plej-ofa ABA lige, Zvezda je u hali 'Aleksandra Nikolić'' savladala Budućnost rezultatom 82-67. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net <<


Iako su tokom prvog poluvremena gosti iz Podgorice uspevali da održe jednocifreni rezultatski zaostatak, kako je meč odmicao, ekipa Dejana Radonjića je tu razliku uvećavala u svoju korist, ne dozvolivši bilo kakvu neizvesnost u pogledu pobednika ove utakmice.

Prvo poluvreme, koje je završeno rezultatom 43:31 u korist crveno-belih, obeležila je i čudesna reakcija Branka Lazića, koji je u jednoj situaciji podigao svoju prepoznatljivu borbenost na još viši nivo.

Opširnije o tome čitajte OVDE, a u trećem kvartalu glavnu ulogu preuzeo je Marko Gudurić, koji je vezao tri trojke i praktično rešio sve dileme oko ishoda, ako ih je uopšte i bilo.

Nešto kasnije, Volters je pogodio van linije 6.75 za ''plus 20' - 60:40, posle čega sledi malo opuštanje u redovima domaćih.

To je kaznio raspoloženi Vranješ, a Budućnost sa tri uzastopne trojke stiže do 60:49 u finišu treće četvrtine.

Ali, više od toga gosti iz Podgorice nisu mogli, pa je Zvezda u poslednjih deset minuta rutinski privela posao kraju.

Gudurić i Simonović sa po 18 poena bili su najefikasniji u pobedničkoj ekipi. Gudurić je trojke šutirao 4/7, Simonović 3/5, a istakao se i centar Ognjen Kuzmić sa 14 poena, uz šut za dva poena 5/5.

Podgoričane su predvodili Klasen sa 12 i Vranješ sa 11 poena.

--

Pobeda #kkcz u prvoj utakmici polufinalne serije @ABA_League! #CrvenoBelaOfanziva pic.twitter.com/K1W6zXwx5Y

— KK Crvena zvezda (@kkcrvenazvezda) March 19, 2017
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ABA: Zvezda rutinski do 1:0

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2017

Košarkaši Crvene zvezde pobedom protiv Budućnosti iz Podgorice otvorili su polufinalnu plej-of seriju ABA lige - 82:67...Aktuelni prvak je sve vreme kontrolisao dešavanja na terenu i bez većih poteškoća upisao treći ovosezonski trijumf protiv "đetića"...Crveno-beli su, kao i pre nekoliko dana...

Nastavak na N1 televizija...

Top 5 poteza na startu polufinalne serije - Vilijams ispred Birče i Simona (video)

Izvor: Sportske.net, 20.Mar.2017, 15:32

Posle prvih mečeva polufinala plej-ofa, ABA liga je danas objavila najboljih pet poteza iz ove dve utakmice...Iznenađenja na startu plej-ofa nije bilo, Cedevita je u subotu u Zagrebu savladala Partizan sa 83:76, a Zvezda je dan kasnije bila bolja od Budućnosti (82:67)...Prema izboru ABA lige, plejmejker...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.