ABA: Zvezda rutinski do 1:0

Izvor: N1 televizija, 19.Mar.2017, 21:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ABA: Zvezda rutinski do 1:0

Košarkaši Crvene zvezde pobedom protiv Budućnosti iz Podgorice otvorili su polufinalnu plej-of seriju ABA lige - 82:67.

Aktuelni prvak je sve vreme kontrolisao dešavanja na terenu i bez većih poteškoća upisao treći ovosezonski trijumf protiv "đetića".

Crveno-beli su, kao i pre nekoliko dana u Milanu, bili bez pomoći startnog plejmejkera Stefana Jovića, a male su šanse da će reprezentativac Srbije biti u timu i u revanšu u Podgorici 28. marta, >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija <<

Gosti su u prvoj četvrtini pružili odličan otpor crveno-belima, koji su tek trojkama Dženkinsa i Simonovića u 10. minutu uspeli koliko-toliko da se odlepe - 21:15.

Pored izostanka Lazića, stručni štab crveno-belih već u uvodnim minutama utakmice zabrinula je povreda Branka Lazića. Borbeni bek je u borbi za loptu velikom brzinom uleteo u deo pored koša i tom prilikom povredio je ruku i leđa.

Lekarska ekipa mu je pružila pomoć i zavila ruku, a Lazić je insistirao da se vrati na teren, a bio je zanimljiv i njegov razgovor sa Radonjićem.

THE SNIPER: @simke12 from downtown! #ABALiga#CZVBUD#RoadToGlory@kkcrvenazvezdapic.twitter.com/5ip7J9pZFb

Zvezda je u drugoj četvrtini dodala gas, ali su gosti uspevali da se vrate, međutim, ne i da izdrže nalet domaćina u samom finišu ovog dela igre.

U seriji 9:2 odlični Ognjen Kuzmić je postigao 7, a Čarls Dženkins 2 poena za najvećih +12 na poluvremenu - 43:31.

Crveno-beli su u prvih 20 minuta ubacili pet trojki iz 13 pokušaja, "đetići" samo jednu iz 12, a Kuzmić sa 14 i Simonović sa 13 poena bili su najzaslužniji za značajnu prednost aktuelnog prvaka. Kod gostiju Markus Vilijams je do odlaska na odmor imao 5 izgubljenih lopti i svega 4 poena, dok su po 5 upisali Suad Šehović, Oven Klasen i Petar Popović.

Owen Klassen of @KKBuducnostVOLI with a dunk! #ABALiga#RoadToGlory#CZVBUDpic.twitter.com/ZwA8Scnrkg

U uvodnim minutama drugog poluvremena razigrao se Marko Gudurić, koji je sa tri vezane trojke svom timu doneo ogromnih - 52:33.

Crveno-beli su održavali kapitalnu prednost sve do finiša ovog dela igre, kada je "đetiće" konačno počeo šut da služi i zahvaljujući trojkama stigli su do 60:49. Ipak, domaći nisu dozvolili nikakvo iznenađenje i rutinski su meč priveli kraju.

Marko Simonović (3/5 za tri, 3/3 za dva) i Marko Gurudić (4/7 za tri, 3/4 za dva) sa po 18 poena bili su najefikasniji, Kuzmić je postigao 14 (5/5 za dva), ali je veći deo treće i četvrte četvrtine proveo na klupi, a Čarls Dženkins 8 poena, uz 6 asistencija.

SHOWTIME! @simke12 of @kkcrvenazvezda with a dunk on fast break! #ABALiga#RoadToGlory#kkcz#CZVBUDpic.twitter.com/8X6O3G8v0h

U poraženom timu Klasen je upisao 12, Nemanja Vranješ 11, a Suad Šehović i Boris Savović po 7 poena.

Eventualna majstorica je 4. aprila u Beogradu.

Meč iz dvorane "Aleksandar Nikolić" mogli ste da pratite OVDE.

U drugom polufinalnom paru Cedevita je savladala Partizan i povela sa 1:0.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda

Nastavak na N1 televizija...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.