Partizanova lagana uvertira za derbi VIDEO

Izvor: B92, 03.Jan.2024, 09:29

Partizanova lagana uvertira za derbi VIDEO

Košarkašai Partizana pobedom su startovali u 2024. godini, pošto su na svom parketu pobedili Asvel u 18. kolu Evrolige.

Crno-beli su bez velikih problema izašli na kraj sa francuskom ekipom (90:77), kojoj su naneli 16. poraz u sezoni, ukupno deseti u nizu, a u svoju kolonu za pobede upisali su desetu "recku".

Nije ekipa Željka Obradović dozvolila bilo kakvo iznenđenje protiv trenutno najlošijeg tima elitnog takmičenja, a već po uvodnim minutima videlo >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je domaćin ozbiljno pristupio meču, sa željom da uz što bolju igru i slabiju potrošnju dočeka prvi večiti derbi u Novoj godini, a treći u sezoni.

Prednost od plus šest posle prve deonice (23:17) u nastavku susreta otišla je na velikih 20 poena viška i već posle 20 minuta igre, Partizana je mogao da računa da je trijumf veoma blizu.

Jasno je ko je ovde bio favorit, a izabranicima Željka Obradovića, posle dva vezana poraza u Evroligi od Reala i Vitrusa, bio je potreban jedan ovakav duel, koji je rešen u laganom ritmu i bez drame i lude završnice.

Lagano zagrevanje za okršaj sa Crvenom zvezdom pred njenim navijačima u četvrtak poslužio je da Obradović dozira minutažu ključnim igračima, pa su u prvi plan opet izašli rezervisti i najnovije pojačanje Džejlen Smit, koji je pred domaćim navijačima odigrao prvi meč.

Trisan Vukčević odigrao je najviše od svih, pošto je na parketu proveo skoro 23 minuta, uz učinak od sedam poena, pet skokova i nemerljiv doprinos u defanzivi.

Danilo Anđušić igrao je 20 minuta, što mu je bilo dovoljno da pomogne sa 15 poena i četiri uhvaćene lopte.

Ognjen Jaramaz ponovo je svoju šansu iskoristio na pavi način, a povratak Alena Smailagića na teren pokazao je koliko mladi centar znači timu pre svega u defanzivnim zadacima.

Kapiten Kevin Panter u prvom poluvremenu poveo je saigrače i jasno stavio do znanja da angažovanost i koncentracija moraju da budu na visokom nivou, bez obzira što je drugoj strani letagrgični fenjeraš.

Asvelovoj odbrani u prvoj deonici spakovao je 10 poena, ukupno 22 do kraja susreta, ali je zbog podrške saigrača u drugom poluvremenu više sedeo na klupi nego što je ulazio u igru.

Sve je bilo rešeno u trećoj deonici kada se Partizan odlepio na velikih i nedostižnih 30 poena razlike (64:33) i crno-beli su već tada mogli da okrenu misli kao derbiju.

Velika prednost donela je i opuštanje regionalnog šampiona u poslednjem kvartalu, odbrana je mogla da dozvoli sebi taj luksuz, pa je tim Đanmarka Pocela poslednjim trzajem spustio zaostatak na samo 11 poena.

Više od toga Partizan im nije dozvolio i krcata Štark arena (20.012 navijača) još jednom je svedočila bitnoj pobedi svojih miljenika.

"Srećan sam zbog načina kako smo igrali, mnogo kvalitetnih minuta, a razumem i pad u poslednjoj četvrtini. Svakako, jako dobra utakmica za nas. Posle čini mi se 28 minuta bilo je jasno da je gotovo. Naravno, da sam razmišljao o tome šta nas čeka u četvrtak. U toj raspodeli minuta Tristan je odigrao najviše, svi su dali koš, svi su srećni i zadovoljni. Tristan i Smailagić su u prvom poluvremenu odigrali najbolje odbrane dosad na poziciji 'četiri'. Kada je tako, zaslužuje minutažu", rekao je Željko Obradović posle meča.

Crno-beli su suret sa timom iz Liona završili sa ukupno 39 skokova, 16 asistencija i devet izgubljenih lopti, dok su gosti imali 36 uhvaćenih lopti, 20 dodavanja i 11 puta su loptu dali protivniku.

Partizan se vrato na pobedničke staze, sa koliko-toliko odmornim rosterom ide na noge Crvenoj zvezdi i njenim navijačima, ali i sa nadom da će na parket Arene u četvrtak istrčati i Zek Ledej, koji je propustio prethodna dva meča zbog problema sa povredom.

Na drugoj strani imaće protivnika koji se iz Istanbula vratio sa trijumfom protiv Fenerbahčea i koji u poslednja tri meča ima skor 2-1.

Dovoljno da u četvrtak od 20.00 sati očekujemo kvalitetan i neizvestan večiti derbi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.