Jovanović i Pešić očekuju neizvestan derbi

Izvor: Blic, 14.Maj.2012, 16:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanović i Pešić očekuju neizvestan derbi

Treneri beogradskih košarkaških rivala Partizana i Crvene zvezde Vlade Jovanović i Svetislav Pešić složili su se da očekuju izjednačen večiti derbi u koji će oba tima ući motivisani, bez obzira što meč ima manji rezultatski značaj.

"Mi ćemo iz više razloga biti motivisani, a i sam značaj derbija je višestruk. Pored tog rezultatskog, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << koji je uvek u prvom planu, trudićemo se da budemo što bolje plasirani uoči plej-ofa", rekao je Jovanović za sajt kluba.

Partizan trenutno vodi na tabeli sa učinkom 9-2, dok je Crvena zvezda treća sa 7-4.

"Prethodni rezultati niti nas motivišu niti opuštaju, trudićemo se da se prema njima odnosimo kao prema utakmicama koje su davno prošle. Jednostavno, da ih zaboravimo, a da svaku sledeću shvatimo ozbiljno, kao što smo shvatali i svaku prethodnu", dodao je Jovanović.

Trener crveno-belih Svetislav Pešić istakao je da bi eventualna pobeda mnogo značila njegovom timu zbog bodova, ali i zbog dodatne motivacije.

"Ne treba da se lažemo, svaka pobeda protiv takvog rivala kakav je Partizan povećava motivaciju i sigurnost igrača. Mi smo u prethodnim utakmicama pokazali da možemo ravnopravno da igramo sa Partizanom, a to nam je cilj da se desi i u utorak", poručio je Pešić.

Iskusni stručnjak kazao je da njegova ekipa mora da odigra na vrhunskom nivou u oba smera, odbrani i napadu.

"Možda nam je baš to, u utakmicama sa Partizanom, najviše i nedostajalo. Svesni smo da je Partizan, pogotovo protiv nas, ekipa koja igra sa jako velikom agresijom na lopti i na dodavanju, tranziciji i skoku u napadu. Sve te stvari su detalji, ali detalji kao što smo videli na finalu Evrolige, na kraju odlučuju", zaključio je Pešić.

Utakmica 12. kola Superlige Crvena zvezda - Partizan igra se u utorak od 20 sati u hali Pionir.

Povezane vesti: Anđušić: Zvezda nas je dugo mučila trojkama Jovanović: Izborili smo se sa velikim pritiskom Partizan u finišu slomio Zvezdin otpor i slavio u "večitom derbiju" Pešić kažnjen sa 100.000, a Partizan sa 30.000 dinara Ubedljiva pobeda Zvezde nad Hemofarmom na startu Superlige

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jovanović i Pešić očekuju neizvestan derbi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2012

BEOGRAD -..Treneri beogradskih košarkaških rivala Partizana i Crvene zvezde Vlada Jovanović i Svetislav Pešić složili su se danas da očekuju izjednačen večiti derbi u koji će oba tima ući motivisani, bez obzira što meč ima manji rezultatski značaj..."Mi ćemo iz više razloga biti motivisani,...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Pešić i Jovanović: Naslađa je pobeda u večitom derbiju

Izvor: Glas javnosti, 15.Maj.2012, 00:02

BEOGRAD  Treneri beogradskih košarkaških rivala Partizana i Crvene zvezde Vlada Jovanović i Svetislav Pešić složili su se da očekuju izjednačen večiti derbi u koji će oba tima ući motivisani, bez obzira što meč ima manji rezultatski značaj..."Mi ćemo iz više razloga biti motivisani,...

Nastavak na Glas javnosti...

Novi "večiti derbi": Zvezda opterećenija, Partizan motivisan

Izvor: Sportal.rs, 15.Maj.2012

Dvorana "Pionir" ponovo će biti poprište košarkaškog "večitog derbija". Formalno domaćin će biti Crvena zvezda Diva koja je od Partizana mt:s u prethodnoj prvenstvenoj utakmici izgubila sa 69:76.

Nastavak na Sportal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.