Enake otišao, ostale su tri Mirkovićeve opcije u odbrani - Da li je Kalaba spreman za derbi?

Izvor: Sportske.net, 26.Feb.2019, 19:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Enake otišao, ostale su tri Mirkovićeve opcije u odbrani - Da li je Kalaba spreman za derbi?

Mladi štoper progovorio na tu temu četiri dana pred 159. večiti derbi.

Iako će tek u maju postati punoletan, talentovani štoper Partizana Strahinja Pavlović će, po svemu sudeći, narednog vikenda odigrati svoj prvi ''večiti derbi'' u seniorskoj konkurenciji.

On je u subotu debitovao u takmičarskim mečevima, u pobedi nad Proleterom (3:0), i odlično je obavio svoj posao >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << u tandemima sa Valijenteom u prvom, a onda i sa Ostojićem u drugom poluvremenu.

Utisak je malo pokvario rano dobijeni žuti karton, potpuno nepotreban, koji je bio posledica njegovog neiskustva, pa bi to moglo da trenera Mirkovića ostavi u dilemi da li da mladog štopera ''baci u vatru'' od prvog minuta i na ''Marakani''.

"Voleo bih da igram, međutim, odluka je na šefu stručnog štaba, on će odlučiti", stakao je Pavlović, a prenosi ''Mondo''.

U osvrtu na prethodni meč, Pavlović je naglasio da mu je iskusniji saigrač Mark Valijente mnogo pomogao.

"Stalno mi priča, komanduje, dosta to znači. Dao mi je maksimalnu podršku tokom prvog dela, baš sam se komotno osećao sa njim dok je bio na terenu.







Istovremeno, imao sam jak impuls u vidu podrške porodice, familije, prijatelja, najbližih, svih drugara iz omladinske škole i mog razreda iz Sportske gimnazije u Zemunu", izjavio je Pavlović.

Kako rekosmo u naslovu, odlaskom Enakea na pozajmicu u Rumuniju, trener Partizana Zoran Mirković ima jednu opciju manje kada je u pitanju defanzivna linija tima, pa se Nemanja R Miletić najverovatnije neće pomerati sa pozicije desnog beka na štopera.

Ukoliko bi se to ipak dogodilo, onda bi na desnog beka morao veteran Miroslav Vulićević, koji već dugu nije u takmičarskom ritmu utakmica.

U svakom slučaju, tri su najverovatnije opcije u ovom trenutku za poslednju liniju odbrane ispred golmana Stojkovića:

1) N R Miletić, Valijente, Pavlović, N G Miletić





2) Vulićević, N R Miletić, Valijente, N G Miletić





3) N R Miletić, Ostojić, Valijente, N G Miletić.
Pogledaj vesti o: Prvi maj

Nastavak na Sportske.net...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.