Anđušić: Očekujem reakciju Zvezde

Izvor: B92, 13.Jun.2023, 22:57

Anđušić: Očekujem reakciju Zvezde

Bek Partizana očekuje drugačiju utakmicu kada se dva tima ponovo budu sastala za dva dana na istom mestu.

Košarkaši Partizana poveli su protiv Zvezde u finalu plej-ofa ABA lige zahvaljujući izvanrednom prvom poluvremenu u kojem su akumulirali velikih 20 poena prednosti - ispostavilo se dovoljlno za trijumf.

Iako su se crveno-beli >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trgli u nastavku, uzvratili, sveli razliku u jednom momentu na samo pet poena, dalje od toga nisu mogli. Katastrofalnih prvih 20 minuta skupo ih je koštalo.

Danila Anđušića su novinari posle meča podsetili na izjavu da bi voleo da se čuva sa Nemanjom Nedovićem, kao što je i bilo, pa otud i pitanje za beka Partizana posle prve bitke - ko je bolje prošao?

"Mislim da sam ja bolje prošao, dobili smo utakmicu, to je najvažnija stvar, vodimo 1:0 i to je ono što je najbitnije, manje je bitno ko je od nas bolje prošao", rekao je Anđušić.

O značaju prve pobede i šta očekuje u nastavku serije, Danilo je rekao:

"Naravno da znači pobeda u prvoj utakmici, najvažnije da smo pobedili. Sad očekujem reakciju Zvezde s obzirom na to da danas, pogotovo prvo poluvreme, nisu, pre svega energetski igrali na najbolji mogući način. Doduše i mi smo odigrali sjajnu utakmicu i napadački i odbrambeno, i mislim da smo im otežali igru koju forsiraju cele godine. Drugo poluvreme smo malo stali, oni su uspeli da se vrate u igru, ali smo iskontrolisali utakmicu i dobili, što je najvažnije. Sledeću igramo opet pred našim navijačima, oni su nam sigurno velika podrška, daju nam veliko samopuzdanje da ostvarimo još jednu pobedu i da idemo u goste sa osetnom prednošću - to je cilj.

Šta očekuješ od Zvezde u drugom meču - kako će vas napasti?

"Očekujem da reaguju, pre svega većom agresivnošću u odbrani, to je sigurno, to je njihov stil i tako igraju cele godine. Mislim da danas nisu igrali na tom nivou i sigurno da će reagovati na taj način. Nema tu sad preterano mnogo nepoznanica, igrali smo sto puta ove godine, igraćemo i u plej-ofu, i nema mnogo toga čime možemo jedni druge da iznenadimo. Pobediće ko bude bio smireniji u najvažnijim trenucima i to je ono što je važno. Najbitnije je da zaboravimo ovu utakmicu...Dobili smo, to je najvažnije, idemo dalje, pripremamo se kao da je 0:0", završio je Anđušić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ANĐUŠIĆ O NEDOVIĆU: Bolje sam prošao od njega…

Izvor: SrbijaDanas.com, 13.Jun.2023

Bek Partizana trezveno analizirao prvi trijumf...Partizan je poveo sa 1:0 u finalu ABA lige protiv Crvene zvezde, a Danilo Anđušić je dobio prvu bitku protiv odličnog prijatelja Nemanje Nedovića...- Najvažnije je da smo mi poveli sa 1:0. Utisak je da sam ja bolje prošao od njega, mada je to manje...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Olimpijakos “razbio“ PAO i stigao na prag osvajanja titule!

Izvor: Piplmetar.rs, 14.Jun.2023, 04:35

Minimalna pobeda Panatinaikosa (67:65) u drugoj utakmici finalne serije plej-ofa vratila je neizvesnost u borbi za titulu, ali Olimpijakos je večeras pokazao da je znatno bolji tim.. Crveno-beli iz Pireja su večeras kao domaćini deklasirali Panatinaikos rezultatom 75:52 i tako poveli sa 2:1 u pobedama,...

Nastavak na Piplmetar.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.