Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Južne Afrike

Izvor: Politika, 13.Jul.2010, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Južne Afrike

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri gola, po tri su postigli Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen. Dva gola postigli su Duško Pijetlović, Boris Vapenski, Filip Filipović i Milan Aleksić, dok je jedan pogodak >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << postigao Živko Gocić.

Ranije, u Grupi B Australija je pobedila Hrvatsku sa 10:7 (3:1, 3:2, 2:1, 2:3).

U Grupi A selekcija SAD pobedila je vicešampiona sveta Španiju sa 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1), dok je branilac titule u Svetskoj ligi Crna Gora bila bolja od Kine sa 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1).

U prvoj četvrtini ekipa iz Južne Afrike uputila je tri šuta na gol Srbije, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozila Slobodana Sora.

Srbija je povela golom Filipovića iz peterca, a zatim su precizni bili Nikić, Udovičić, Aleksić i Prlainović.

Izabranici Dejana Udovičića su u drugoj četvrtini nastavili sa atraktivnom igrom i posle loših napada protivnika uglavnom iz kontranapada postizali golove.

Dva gola u tom periodu postigli su Udovičić i Rađen, a mrežu su pogodili i Filipović i Prlainović.

Selektor Srbije je tokom meča često menjao postavu, a u trećoj četvrtini razigrao se Pijetlović koji je postigao dva gola. Golmana Grenta Blečera, koji je u nekoliko navrata uspeo da odbrani šuteve domaćih vaterpolista, savladali su još Gocić i Udovičić.

Vaterpolisti Južne Afrike su u četvrtoj četvrtini uglavnom iz daljine pokušavali da ugroze gol Srbije, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak.

Reprezentativci Srbije su u poslednjoj deonici postigli šest golova. Vapenski je postigao dva pogotka, a mrežu su pogodili još Nikić, Prlainović, Rađen i Aleksić.

U drugom kolu reprezentacija Srbije u sreduod 20 sati igra protiv Hrvatske, dok se u drugom meču Grupe B od 17.20 sastaju Australija i Južna Afrika.

U grupi A u sreduigraju SAD i Kina (16) i Crna Gora i Španija (18.40).

--------------------------------------------------------------------

Cvetković otvorio finalni turnir Svetske lige

Premijer Mirko Cvetković otvorio je u Nišu finalni turnir Svetske lige u vaterpolu, istučući da je Srbiji velika čast što može da ugosti svetsku vaterpolu elitu.

Cvetković je naglasio da će se grad Niš pokazati kao odličan domaćin, a da će se igrači boriti viteški.

Premijer je podsetio da je vaterpolo jedan od najtrofejnijih sportova koje ima Srbija i pozvao publiku da sve vaterpolo reprezentacije pozdravi apluzom.

Učesnici završnog turnira - reprezentacije Srbije, Australije, Hrvatske, Kine, Španije, Crne Gore, Južne Afrike i SAD - uveličali su ceremoniju svečanog otvaranja defileom na prostoru otvorenih bazena.

Uz taktove koračnice „Marš kralja Milana”, oslobodioca Niša, reprezentativci zemalja koji su izborili učešće na završnoj manifestacije najkomercijalnijeg vaterpolo takmičenja pojavili su se pred niškom publikom.

Učesnicima je puno zdravlja i sreće tokom narednih pet dana takmičenja poželeo predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović, dok je član biroa Međunarodbe plivačke federacije Dimitrijos Dijatestopulos poželeo dobrodošlicu svim učesnicima.

Dijatestopulos je podsetio da je Srbija zemlja izuzetne vaterpolo tradicije, zahvalivši se organizatorima turnira na uloženim naporima.

On je istakao i da vateroplo radnici iz Srbije imaju veliko iskustvo u organizaciji ovakvih takmičenja i da će Nišlije ovih dana moći da prate vrhunski vaterpolo.

Posle zvaničnog otvaranja turnira, na otvorenim bazenima sportskog centra „Čair” biće odigrana utakmica reprezentacija Srbije i Južne Afrike.

Niš je od danas do 18. jula domaćin završnog turnira Svetske lige za vaterpoliste.

Beta/Tanjug

objavljeno: 13/07/2010

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.