Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Južne Afrike

Izvor: Studio B, 13.Jul.2010, 22:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Južne Afrike

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige.

Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri gola, po tri su postigli Slobodan Nikić, Andrija Prlainović i Nikola Rađen. Dva gola postigli su Duško Pijetlović, Boris Vapenski, Filip Filipović i Milan Aleksić, dok je jedan pogodak postigao Živko Gocih.

Ranije u Grupi >> Pročitaj celu vest na sajtu Studio B << B Australija je pobedila Hrvatsku sa 10:7 (3:1, 3:2, 2:1, 2:3). U Grupi A selekcija SAD pobedila je vicešampiona sveta Španiju sa 7:3 (2:0, 2:2, 0:0, 3:1), dok je branilac titule u Svetskoj ligi Crna Gora bila bolja od Kine sa 16:4 (1:0, 3:3, 6:0, 6:1).

U prvoj četvrtini ekipa iz Južne Afrike uputila je tri šuta na gol Srbije, ali nijednom nije ozbiljnije ugrozila Slobodana Sora. Srbija je povela golom Filipvića iz peterca, a zatim su precizni bili Nikić, Udovičić, Aleksić i Prlainović. Izabranici Dejana Udovičića su u drugoj četvrtini nastavili sa atraktivnom igrom i posle loših napada protivnika uglavnom iz kontranapada postizali golove. Dva gola u tom periodu postigli su Udovičić i Rađen, a mrežu su pogodili i Filipović i Prlainović.

Selektor Srbije je tokom meča često menjao postavu, a u trećoj četvrtini razigrao se Pijetlović koji je postigao dva gola. Golmana Grenta Blečera, koji je u nekoliko navrata uspeo da odbrani šuteve domaćih vaterpolista, savladali su još Gocić i Udovičić.

Vaterpolisti Južne Afrike su u četvrtoj četvrtini uglavnom iz daljine pokušavali da ugroze gol Srbije, ali ipak nisu uspeli da postignu pogodak. Reprezentativci Srbije su u poslednjoj deonici postigli šest golova. Vapenski je postigao dva pogotka, a mrežu su pogodili još Nikić, Prlainović, Rađen i Aleksić.

U drugom kolu reprezentacija Srbije sutra od 20 sati igra protiv Hrvatske, dok se u drugom meču Grupe B od 17.20 sastaju Australija i Južna Afrika. U grupi A sutra igraju SAD i Kina (16) i Crna Gora i Španija (18.40).

Nastavak na Studio B...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: "Pokazali smo respekt"

Izvor: B92, 13.Jul.2010

Selektor vaterpolista Srbije Dejan Udovičić rekao je nakon pobede nad Južnom Afrikom da je njegov tim pokazao respekt prema takmičenju. ..Srbija je u prvom kolu grupe B završnog turnira Svetske lige u Nišu pobedila Južnu Afriku sa ubedljivih 22:0..."Važno je da smo pobedili na početku turnira,...

Nastavak na B92...

Srbija savladala Južnu Afriku sa 22:0

Izvor: SrbijaNet.rs, 13.Jul.2010

Vaterpolo reprezentacija Srbije uspešno je startovala na završnom turniru Svetske lige u Nišu savladavši večeras u drugoj utakmici prvog kola B grupe selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0). Zvanični prvaci sveta na uverljiv način su započeli takmičenje na finalnom turniru

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Vaterpolisti Srbije ubedljivi protiv Južne Afrike

Izvor: TV Avala, 14.Jul.2010, 00:30

Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Nišu selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige.

Nastavak na TV Avala...

Vaterpolisti Srbije potopili Južnu Afriku 22:0

Izvor: Glas javnosti, 14.Jul.2010

BEOGRAD - Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige...Najefikasniji u ekipi Srbije bio je Vanja Udovičić sa četiri gola, po tri su postigli Slobodan Nikić, Andrija Prlainović...

Nastavak na Glas javnosti...

`Ajkule` dobile vicešampiona sveta

Izvor: Vesti-online.com, 14.Jul.2010

Vaterpolo reprezentacija Crne Gore savladala je selekciju Španije rezultatom 11:7 (4:2, 4:3, 1:1, 2:1) u drugom kolu grupe A na završnom turniru Svetske lige koji se održava u Nišu.

Nastavak na Vesti-online.com...

SL u vaterpolu: Srbija bolja od Hrvatske

Izvor: Politika, 14.Jul.2010

NIŠ – Srbija je u drugom kolu finalnog turnira Svetske lige savladala Hrvatsku sa 9:8 (1:3, 4:2, 2:1, 2:2)...Susret je počeo zvižducima publike tokom intoniranja hrvatske himne, na šta su vaterpolisti Hrvatske odmah odgovorili okretanjem od jarbola prilikom intoniranja himne Srbije...Naši vaterpolisti...

Nastavak na Politika...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Studio B. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Studio B. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.