Spisak vaterpolista za EP u Holandiji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Dec.2011, 15:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Spisak vaterpolista za EP u Holandiji

BEOGRAD -

Selektor vaterpolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je danas da će ekipa, kao i uvek, pokušati da ostvari što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Holandiji, ali da će to takmičenje biti važno i kao poslednja provera pred glavni događaj sezone - Olimpijske igre u Londonu.

"Grupa je teška ali zadovoljan sam. Najvažnije je da vidimo kakve su nam mogućnosti uoči >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << OI u Londonu. Važno je za početak da prođemo grupu, a posle ćemo videti šta će biti. Naravno da svi želimo da napadnemo prvo mesto, to je naš dug prema prethodnim generacijama srpskog vaterpola, ali i onima koji dolaze", rekao je Udovičić na konferenciji za novinare u Beogradu.

Vaterpolo reprezentativci Srbije okupiće se u subotu u Beogradu.

"Potrebna nam je sveža krv pred ovo EP, a svu odgovornost za spisak i rezultate snosiću ja kao selektor. Ako neko od igrača iskoči na šampionatu imaće dobru šansu da se nađe u timu za OI", rekao je Udovičić.

Udovičić je kazao da će ekipa od 26. do 30. decembra boraviti u Holandiji kada se vraća u Beograd, dok 8. januara putuje na turnir na grčko ostrvo Ios.

Ekipa će na Evropsko prvenstvo otputovati 14. januara.

"Prvu utakmicu na šampionatu igramo protiv Španije i najveći deo onoga šta budemo radili do tada biće u funkciji što bolje pripreme za taj uvodni meč", kazao je Udovičić.

On je dodao da su svi igrači zalužili da se nađu na spisku za EP i obrazložio odsustvo Borisa Vapenskog.

"Vapenski je već duže vreme na prekretnici. Činimo sve da mu pomognemo, ali neke stvari mora sam da razreši. Nije otpisan zauvek iz reprezentacije, ali želja i angažovanje moraju da budu na višem nivou", objasnio je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je da je ta organizacija zadovoljna rezultatom reprezentativnih selekcija u 2011. godini.

"Seniorska muška reprezentacija biće centralna tema Olimpijskih igara u Londonu. Sa finansijske strane uspeli smo da preguramo izuzetno tešku godinu, a nadam se da će tako biti i sledeće", rekao je Sovrović.

On je dodao da očekuje da nacionalni tim bude među prve četiri ekipe na EP i istakao da je veoma važno što je Beograd dobio organizaciju EP 2016. godine.

Na spisku se nalazi 18 igrača:

Golmani: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Bransilav Mitrović

Centri: Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Nemanja Ubović.

Bekovi: Vanja Udovičić, Milan Alekesić, Nikola Rađen

Desna strana: Marko Avramović, Živko Gocić, Filip Filipović, Luka Šaponjić i Dušan Mandić.

Leva strana: Miloš Ćuk, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić.

Vaterpolisti Srbije igraće na Evropskom prvenstvu u Holandiji od 16. do 29. januara u B grupi sa Hrvatskom, Crnom Gorom i Španijom.
Pogledaj vesti o: London,   Olimpijske igre

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Udovičić: "EP provera za London"

Izvor: B92, 15.Dec.2011

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić rekao je da će Evropsko prvenstvo u Holandiji njegovim izabranicima poslužiti kao provera za Olimpijske igre 2012...Udovičić je istakao da će naš tim, kao i uvek, pokušati da ostvari što bolji plasman u Holandiji, ali da je to takmičenje važno...

Nastavak na B92...

Teška provera pred OI

Izvor: RTS, 15.Dec.2011

Selektor vatepolo reprezentacije Srbije Dejan Udovičić rekao je da će ekipa, kao i uvek, pokušati da ostvari što bolji plasman na Evropskom prvenstvu u Holandiji, ali da će to takmičenje biti važno i kao poslednja provera pred glavni događaj sezone - Olimpijske igre u Londonu..."Grupa je teška...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.