Četvrtak, 15.12.2011.

13:58

Udovičić: “EP provera za London“

Selektor srpskih vaterpolista Dejan Udovičić rekao je da će Evropsko prvenstvo u Holandiji njegovim izabranicima poslužiti kao provera za Olimpijske igre 2012.

Izvor: JT

Default images

Udovičić je istakao da će naš tim, kao i uvek, pokušati da ostvari što bolji plasman u Holandiji, ali da je to takmičenje važno upravo zbog Londona.

Grupa je teška ali zadovoljan sam. Najvažnije je da vidimo kakve su nam mogućnosti uoči Olimpijskih igara u Londonu. Važno je za početak da prođemo grupu, a posle ćemo videti šta će biti. Naravno da svi želimo da napadnemo prvo mesto, to je naš dug preme prethodnim generacijama srpskog vaterpola, ali i onima koji dolaze“, rekao je Udovičić.

Vaterpolo reprezentativci Srbije okupiće se u subotu u Beogradu.

Potrebna nam je sveža krv pred ovo Evropsko prvenstvo, a svu odgovornost za spisak i rezultate snosiću ja kao selektor. Ako neko od igrača iskoči na šampionatu imaće dobru šansu da se nađe u timu za Olimpijske igre“, rekao je Udovičić.

Udovičić je rekao da će ekipa od 26. do 30. decembra boraviti u Holandiji, kada se vraća u Beograd, dok 8. januara putuje na turnir na grčko ostrvo Ios. Ekipa će na Evrpsko prvenstvo otputovati 14. januara.

Prvu utakmicu na šampionatu igramo protiv Španije i najveći deo onoga šta budemo radili do tada biće u funkciji što bolje pripreme za taj uvodni meč“, istakao je Udovičić.

Udovičić dodao da su svi igrači zalužili da se nađu na spisku za Evropsko prvenstvo i obrazložio odsustvo Borisa Vapenskog.

Vapenski je već duže vreme na prekretnici. Činimo sve da mu pomognemo, ali neke stvari mora sam da razreši. Nije otpisan zauvek iz reprezentacije, ali želja i angažovanje moraju da budu na višem nivou“, objasnio je Udovičić.

Predsednik Vaterpolo saveza Srbije Velibor Sovrović izjavio je da je ta organizacija zadovoljna rezultatom reprezentativnih selekcija u 2011. godini.

Seniorska muška reprezentacija biće centralna tema Olimpijskih igara u Londonu. Sa finansijske strane uspeli smo da preguramo izuzetno tešku godinu, a nadam se da će tako biti i sledeće“, rekao je Sovrović i dodao da nacionalni tim bude među prve četiri ekipe na Evropskom prvenstvu i istakao da je veoma važno što je Beograd dobio organziaciju Šampionata ’Starog kontinenta’ 2016. godine.

Na Evropskom prvenstvu naša reprezentacija će se naći u grupi B sa Hrvatskom, Crnom Gorom, Španijom, Rumunijom i Nemačkoj, a Udovičić trenutno računa na 18 igrača.

Na spisku su:
golmani: Slobodan Soro, Gojko Pijetlović, Branislav Mitrović.
centri: Duško Pijetlović, Slobodan Nikić, Nemanja Ubović.
bekovi: Vanja Udovičić, Milan Aleksić, Nikola Rađen.
desna strana: Marko Avramović, Živko Gocić, Filip Filipović, Luka Šaponjić i Dušan Mandić.
leva strana: Miloš Ćuk, Andrija Prlainović, Stefan Mitrović, Aleksa Šaponjić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Masovni udar: Oglasilo se rusko ministarstvo

Oružane snage Ruske Federacije izvele su grupni udar visokopreciznim vazdušnim i morskim oružjem velikog dometa na ukrajinske energetske objekte koji podržavaju rad preduzeća vojno-industrijskog kompleksa, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

13:08

1.6.2024.

1 d

Podeli: