Nastavljen niz: Vaterpolisti i odbojkašice osvojili nove medalje za Srbiju

Izvor: Press, 19.Avg.2016, 07:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen niz: Vaterpolisti i odbojkašice osvojili nove medalje za Srbiju

Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Riju. Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji plasirala se u finale Olimpijskih igara, pošto je u Riju posle velike borbe i drame u pet setova savladala selekciju SAD.
Foto: Olimpijski >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << komitet Srbije
Vaterpolo reprezentacija Srbije plasirala se u finale Olimpijskih igara u Riju, pošto je u polufinalu savladala selekciju Italije 10:8 (3:0, 3:2, 1:0, 3:6).
Za jedino zlato koje im nedostaje izabranici Dejana Savića boriće se u subotu, od 22.50, protiv Hrvatske, koja brani titulu osvojenu pre četiri godine u Londonu.
Ujedno, ulaskom u finale i obezbeđenim srebrom, vaterpolisti su doneli šestu medalju Srbiji na Olimpijskim igrama u Riju.
Srpski "delfini" Italijanima nisu dali ni promil šanse, briljantno su otvorili meč, poveli 6:0, a kasnije sigurnom igrom završili posao.
Po dva gola postigli su Andrija Prlainović, Filip Filipović i Slobodan Nikić, a po jednom su se u strelce upisali Dušan Mandić, Nikola Jakšić, Duško Pijetlović i Stefan Mitrović.
Italijani će igrati za bronzu protiv Crne Gore u subotu od 18 sati.
 
Odbojkašice Srbije u finalu za rekordnu petu medalju
Ženska odbojkaška reprezentacija Srbije prvi put u istoriji plasirala se u finale Olimpijskih igara, pošto je večeras u Riju posle velike borbe i drame u pet setova savladala selekciju SAD 3:2 (20:25, 25:17, 25:21, 16:25, 15:13).
Srpske odbojakšice obezbedile su najmanje srebrnu medalju, što je peta rekordna medalja za Srbiju na Olimpijskim igrama.
Izabranice Zorana Terzića u finalu, od 3.15 minuta u nedelju ujutro, igraće protiv pobednika drugog polufinala između Kine i Holandije.
 
Bošković: Da li se ova stvarno dešava? Sad na zlato
Srpske odbojakšice Tijana Bosković, Milena Rašić i Silvija Popović posle istorijskog plasmana u finale Olimpijskih igara nisu krile suze i emocije, ali su obećale da se tu neće zaustaviti i da će u finalu dati sve od sebe da osvoje zlato.
Srbija je u polufinalu savladala SAD 3:2 i za zlato će se u nedelju ujutro, od 3.15 sati, boriti protiv boljeg iz drugog polufinala u kojem se sastaju Kina i Holandija.
"Hvala Bogu, ne znam da li se ovo stvarno desava? Amerika je vodila u petom setu, mislim da niko sem nas nije verovao da možemo da stignemo. Ali, uspele dale smo dušu i srce. Finale? Ovo jeste veliki, osigurano srebro, ali biću bezobrazna i reći da se nećemo zadovoljiti srebrom i idemo na zlato", porucila je fantastična mlada odbojkašica za RTS.
Bloker Milena Rašić blistala je od sreće i izjavila da je neverovatno da se jedna tako mala zemlja kao Srbija nosi sa svetskim velesilama.
"Pobedili smo jednu Rusiju, sad Ameriku. Ovo je zaista sjajno. Sad idemo na zlato", rekla je ona.
Libero srpskog tima Silvija Popović kroz suze je rekla da su devojke znale šta je potrebno da urade u ovom mecu za pobedu, nakon što su u grupi izgubile od Amerikanki.
"Verovali smo da možemo, mnogo emotivan  meč, sada ćemo malo da slavimo, ali moramo i vrlo brzo da se okrenemo finalu", istakla je Popović.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.