Na Fajnal siksu 11 Srba, ali nijedan klub

Izvor: Mondo, 04.Maj.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Fajnal siksu 11 Srba, ali nijedan klub

Završnica vaterpolo Lige šampiona ove godine verovatno neće privući pažnju domaće javnosti...

Foto: MN Press

Srpski vaterpolo krajem meseca će na Fajnal siksu Lige šampiona u Barseloni predstavljati desetorica igrača stranih klubova i jedan trener, ali nijedan domaći klub.

Za razliku od prethodne dve >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sezone, kada je Crvena zvezda bila šampion Evrope, Radnički iz Kragujevca vicešampion, a Partizan dva puta četvrti, ovog puta je materijalna situacija u klubovima, koja se konstantno pogoršava, odlučujuće uticala da zemlja aktuelnih evropskih prvaka ostane svedena na dva učesnika grupne faze.

Partizan i Radnički iz deset mečeva su ostvarili po tri pobede i sedam poraza.

"POTREBNO JE MALO"

Predsednik Crvene zvezde Viktor Jelenić nedavno je uputio "molbu i apel" svima koji žele i mogu da pomognu trofejnom sportu u Srbiji.

"Mi smo mali i skroman sport. Potrebna su nam mala sredstva da bismo preživeli, a vaterpolo nam je na reprezentativnom i klupskom nivou dao velike satisfakcije i trofeje. Trenutna situacija je jako teška, u svim klubovima u Srbiji".

Crno-beli sa premladim timom nijednog trenutka nisu ni bili kandidati za Fajnal siks, dok su Kragujevčani do tri-četiri kola pre kraja gajili određenu nadu, ali problemi u kojima se klub nalazi dodatno su odmogli u nastojanju da se napravi podvig.

O situaciji u Radničkom dovoljno govori priča u "Sportskom žurnalu", da je Filip Filipović pre nekoliko dana, na svoj ugled, obezbedio nekadašnjem klubu besplatan hotelski smeštaj u Italiji, jer bi inače bilo pitanje ko bi i od kog novca pokrio trošak...

Slično fudbalu i rukometu, pa i košarci, od 28. do 30. maja ćemo pratiti naše internacionalce, kako se u kapicama italijanskih, mađarskih i španskih klubova, bore za primat na kontinentu.

Filipović, Prlainović i Duško Pijetlović igraće za Pro Reko, čiji trener je Igor Milanović.

Jednako brojne srpske kolonije imaju Solnok (Gocić, Stefan Mitrović, Aleksić) i Eger (Miloš Ćuk, Vapenski, Branislav Mitrović), Ubović je u Barseloneti, a naših nema samo u hrvatskim timovima, Primorju i Jugu.

Pro Reko i Primorje kao pobednici grupa su se direktno plasirali u polufinale, a parovi četvrtfinala su Solnok - Barseloneta i Eger - Jug.
Pogledaj vesti o: Crvena Zvezda,   Večiti derbi,   Zvezda - Partizan,   Kragujevac

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.