Holandski princ čestitao Srbiji

Izvor: B92, 30.Jan.2012, 00:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Holandski princ čestitao Srbiji

Ajdnhoven -- Holandski princ Viljem Aleksander čestitao je ambasadoru Srbije Čedomiru Radojkoviću uspeh srpske vaterpolo reprezentacije, ali i tenisera Novaka Đokovića.

Vilijem Aleksander (srslyguys/BY-CC-SA 3.0/ Wikimedia Commons)

Princ Viljem Aleksander, koji je sin kraljice Beatriks i prestolonaslednik, u Ajndhovenu je posmatrao finalnu utakmicu Evropskog prvenstva u vaterpolu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kojoj je Srbija pobedila Crnu Goru i osvojila zlatnu medalju.

Neposredno po završetku utakmice, holandski princ je pozvao u ložu, koju je delio sa mnogobrojnim zvanicama, ambasadora Radojkovića i čestitao mu uspeh vaterpolista, ali i Novaka Đokovića koji je ranije danas osvojio Otvoreno prvenstvo Australije u tenisu.

Princ je u razgovoru sa srpskim ambasadorom, vođenom uoči finala Prvenstva Evrope u rukometu u Beogradu, poželeo uspeh i rukometašima Srbije u meču protiv Danske.

Prestolonaslednik Viljem Aleksander interesovao se u razgovoru i za srpsku vaterpolo i košarkašku školu.

Princ je prisustvovao i proglašenju pobednika, dodeli medalja i intoniranju himne Srbije kojim je završeno Evropsko vaterpolo prvenstvo u Ajndhovenu.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Evropsko prvenstvo

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.