Kao da dolazi Arsenal u goste, pomaže 700 redara

Izvor: Sportski Žurnal, 15.Mar.2011, 01:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kao da dolazi Arsenal u goste, pomaže 700 redara

U Humskoj 1 spremno čekaju polufinalni meč Kupa Srbije, uveravajući da planu organizacije podrazumeva identičnu pripremu kao za utakmice Lige šampiona.

Direktor stadiona, Aleksandar Stepanović, juri sa sastanka na sastanak i stiže da završi poslove kako bi doterao sve pod konac.
– Ponašamo se kao kad su nam u goste stizali Arsenal, Braga i Šahtjor – kaže Stepanović. >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal <<Susret nosi predznak visokog rizika, sa tog aspekta sistem organizacije, posebno na planu bezbednosti, isti je kao za utakmice elitnog evropskog kupa. Po standardima UEFA.

Vanredne situacije zahtevaju i mere opreza, stoga je kapacitet stadiona sa 32.710 smanjen za oko 5.000.
Za ovu priliku mesta na tribinama biće „samo” za 27.500 navijača. Od uobičajene cifre odstupićemo za po hiljadu i to na delovima južne i severne tribine.
I još jedan ekskluzivitet:
Javnost je upoznata da smo minulog leta uklonili ogradu sa „istoka” i „zapada”, ali ćemo iz bezbedonosnih razloga morati da reagujemo, pa u prodaji uopšte nisu ulaznice za prva tri reda sedišta. Zapravo, u prvom redu su stolice skinute, a u naredna dva dežuraće redarska služba, kako bi sprečila eventualni upad neodgovornih lica na teren.

Nije bilo takvih slučajeva na mečevima Lige šampiona, ali derbi nosi nepredvidivost i dozu rizika svojstvenu Srbima.
Zato smo odlučili da kapije stadiona otvorimo tri sata pred početak duela i ovim putem apelujemo na posetioce da na vreme uđu na tribine, kako bi se izbegle gužve. Kontrola će biti rigorozna, kao na mečevima Lige šampiona.
Crno-beli su u svakodnevnom kontaktu sa predstavnicima policije, Hitne pomoći, vatrogasne službe...
Sve teče prema protokolu, preduzeli smo mere koje su od nas tražene, oko stadiona biće tri bezbedonosna prstena, kako bi organizacija bila vrhunska. Za utakmicu će biti angažovano između 600 i 700 redara, dok broj pripadnika organa reda zavisi od procene policije – saopštio je Aleksandar Stepanović.
Pogledaj vesti o: Utakmica Partizan Braga

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Partizan: Za Zvezdu kao za Ligu šampiona

Izvor: S media, 15.Mar.2011

U Humskoj 1 spremno čekaju polufinalni meč Kupa Srbije protiv Crvene zvezde, uveravajući da plan organizacije podrazumeva identičnu pripremu kao za utakmice Lige šampiona. ..Bez ograda na derbiju iduće srede!..Prosinečki i Stanojević saopštili sastave timova za sredu..Na večiti derbi za 600...

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.