Ukrajina: Dve eksplozija zatresle Harkov, nema povređenih

Izvor: Blic, 07.Apr.2015, 12:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ukrajina: Dve eksplozija zatresle Harkov, nema povređenih

Dve eksplozije bombi zatresle su rano jutros drugi po veličini ukrajinski grad Harkov, u blizini granice sa Rusijom i uz linije borbe sa proruskim snagama na istoku zemlje, pri čemu je bilo materijalne štete, ali ne i ljudskih žrtava.

U saopštenju kancelarije državnog tužioca Harkova se navodi da je u toku istraga mogućeg "terorističkog napada", vezano za jaku eksploziju koja je zatresla centar grada i oštetila >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zgradu obližnjeg univerziteta.

Detonacijom je oštećen i jarbol sa ukrajinskom zastavom, koji ipak nije oboren.

Druga eksplozija se dogodila na železničkoj pruzi u Harkovu, u trenutku dok je njome prolazio teretni voz. Tom prilikom je oštećena pruga, ali nije bilo ljudskih žrtava niti je poremećen železnički saobraćaj, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo unutrašnjih poslova.

Harkov, grad sa 1,4 miliona stanovnika, veliki je industrijski centar i univerzitetski grad, kao i prestonica regiona koji se graniči sa Donjeckom i Luganskom oblasti, gde kontrolu drže proruske snage.

Poslednjih meseci u tom gradu bilo je više eksplozija u vojnim ili strateškim postrojenjima. Vlasti u Kijevu kažu da se ti napadi organizuju iz Rusije da bi se

destabilizovala ta ukrajinska oblast gde postoji fabrika za proizvodnju aviona kao i fabrika tenkova.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Harkov zatresle dvije eksplozije, nema žrtava

Izvor: Nezavisne Novine, 07.Apr.2015

HARKOV - Dvije eksplozije bombe zatresle su drugi po veličini ukrajinski grad Harkov, u blizini granice sa Rusijom i linije borbe sa proruskim snagama na istoku zemlje, pri čemu je bilo materijalne štete, ali ne i ljudskih žrtava...U saopštenju kancelarije državnog tužioca Harkova se navodi da...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.