Porošenko: Rusija će nam dati gas, Ukrajina će se ogrejati!

Izvor: Kurir, 19.Okt.2014, 20:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Porošenko: Rusija će nam dati gas, Ukrajina će se ogrejati!

KIJEV - Ukrajinski predsednik Petro Porošenko juče je saopštio da je njegova zemlja postigla dogovor s Rusijom o isporuci gasa ove zime.

On je za ukrajinsku televiziju naveo da je Rusija pristala da isporučuje Ukrajini gas do 31. marta po ceni od 385 dolara za hiljadu kubnih metara.

"Mogu da kažem da će Ukrajina imati gas, imaće grejanje", naglasio je on.

Ukrajinski predsednik je dodao da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << očekuje da će sporazum o tome zvanično biti potpisan tokom naredne runde pregovora o gasu, u kojima posreduje EU, a biće održani u utorak u Briselu.

Inače, Porošenko je posle susreta s predsednikom Rusije Vladimirom Putinom u petak u Milanu rekao da očekuje da će biti postignut sporazum o gasu s Rusijom pre susreta predstavnika Kijeva, Moskve i Brisela planiranog za 21. oktobar u Briselu. On je tada izjavio da je došlo do određenog napretka, ali da treba da se razgovara još o detaljima.

Nastavak na Kurir...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.