PROTIV UKRAJINE: U Rimu i Beogradu održani skupovi podrške narodu Donbasa!

Izvor: BKTV News, 11.Okt.2014, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

PROTIV UKRAJINE: U Rimu i Beogradu održani skupovi podrške narodu Donbasa!

Obeležavajući pola godine od početka vojne operacije ukrajinske vojske protiv gradova na istoku zemlje, ogranizacije u Italiji, Srbiji i Grčkoj pripremili su aktivnosti pod nazivom Evropa za Donbas, a plan im je da one traju nedelju dana.

Danas su u prestonicama Italije i Srbije održani protesti protiv Ukrajinskih vlasti, a isti skup zakazan je za sledeću nedelju u Atini kako bi se obeležio 14. april dan >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << kada je otpočela akcija vojske Ukrajine. Kako kažu organizatori cilj im je da skrenu pažnju javnosti na zločine koje Ukrajina uz podršku NATO-a i EU vrši već pola godine.
Na skupu u glavnom gradu Italije građani su obeležili 6 meseci od početak vojnih operacija vojske Ukrajine usmerenih na gradove istoka zemlje. Na protestu je poslato više poruka između ostalog da Italijani danas moraju da pokažu svoj stav o događajima u Ukrajini. Mi smo se ovde okupili protiv zajedničkog neprijatelja NATO hunte, koja je izraz imperijalističkih težnji SAD i njenih saveznika. Bitka za slobodu Donbasa je ista kao i sve anti-imperijalističke borbe kroz istoriju. Ruski narod u Donbasu ima našu punu podršku, rekao je Federiko Koko jedan od organizatora obeležavanja pola godina Ukrajinskih zločina na istoku zemlje.

Okupljenima u Beogradu ispred ambasade Ukrajine obratio se predsednik omladine SRS, Svetislav Mađarević. Ukrajinci pri bombardovanju gradova na istoku koriste i kasetne bombe koje su međunarodnim konvencijama zabranjene, a isto je radio i NATO 1999.godine. Svet su obišle fotografije masovnih grobnica u kojima su zakopavani ubijeni ruski civili, a mnogima od civila falili su organi što je pokazalo istu praksu koju su Šiptarski teroristi sprovodili nad Srbima. Danas, 6 meseci od početka ukrajinske kaznene ekspedicije, ne obeležavamo i ne podižemo glas samo mi u Beogradu, već se koordinisani protesti, takođe, održavaju u Atini i Rimu.
Od režima u Srbiji očekujemo da se ponaša odgovorno i da zvanično osudi NATO – Ukrajinsku huntu, poručeno je sa protestnog skupa ispred Ukrajinske ambasade.
Izvor: pravda.rs
The post PROTIV UKRAJINE: U Rimu i Beogradu održani skupovi podrške narodu Donbasa! appeared first on BK Televizija - BKTV News - Telefakt.
Pogledaj vesti o: Vojska Srbije,   NATO skup,   Evropska Unija

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.