JAVNO SAOPŠTENJE EVROVIZIJE: Nakon što je Ukrajinka ODUSTALA od takmičenja, odlučeno ko će joj biti ZAMENA

Izvor: SrbijaDanas.com, 25.Feb.2022, 19:29

JAVNO SAOPŠTENJE EVROVIZIJE: Nakon što je Ukrajinka ODUSTALA od takmičenja, odlučeno ko će joj biti ZAMENA

"Ja sam umetnica, a ne političarka"

Nakon što je ukrajinska pevačica Alina Paš odustala od takmičenja na "Evroviziji", organizacioni odbor ukrajinskog Vidbira, tamošnjeg izbora za predstavnika na ovom muzičkom takmičenju, odlučio je da će njihovu zemlju u Italiji predstavljati sastav Kalush Orchestra sa numerom "Stefania".

It's official! 🌟 Kalush Orchestra will represent Ukraine 🇺🇦 at #Eurovision 2022!

➡️ Find out more about >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << the band at https://t.co/8ppA7om1Py! pic.twitter.com/K0TUId48ZS

— Eurovision Song Contest (@Eurovision) February 22, 2022

Podsetimo, Alina Paš je pre nekoliko dana na svom Instagram profilu objavila razlog svog povlačenja iz takmičenja, a sve je počelo nakon što se u javnosti pojavila vest da je Alina 2015. godine posetila Krim, zbog čega su počeli da joj prete na društvenim mrežama.

Između ostalog su joj poručili da je neprijatelj Ukrajine.

- Državljanka Ukrajine sam, sledim zakone Ukrajine i pokušavam da pokažem svetu tradiciju i vrednosti svoje države. Ono kako se ova priča razvila, nimalo nije ono o čemu moja pesma govori. Ja sam umetnica, a ne političarka. Nemam vojsku PR-ovaca, menadžera i advokata da mogu da se oduprem svim tim napadima i pritiscima, kao ni pretnjama - napisala je pevačica, pa pojasnila o čemu se radi:

- Ne želim da učestvujem u ovom virtualnom ratu i mržnji. Teška srca povlačim svoju kandidaturu za predstavnicu Ukrajine na Evroviziji. Žao mi je. Želim da se zahvalim svima koji me podržavaju - istakla je Alina.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.