Borci OVK i hrvatski plaćenici ratuju na strani Kijeva

Izvor: Vesti-online.com, 06.Feb.2015, 12:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Borci OVK i hrvatski plaćenici ratuju na strani Kijeva"

Oko 200 plaćenika sa prostora nekadašnje SFRJ, uglavnom iz Hrvatske i sa samoproglašenog Kosova (borci nekadašnje OVK), bore se na strani Kijeva na istoku Ukrajine, navodi neimenovani vojni zvaničnik.

- Građani nekih zemalja iz regiona Balkana učestvuju u oružanom sukobu u Ukrajini - navodi stručnjak za ruske medije.

Prema njegovim riječima, privatna američka firma "Akademi" ima ključnu ulogu u >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << angažovanju plaćenika.

On navodi da je većina plaćenika iz Hrvatske, ali i sa Kosova, uključujući i nekadašnje pripadnike OVK.

- Ovi plaćenici deluju uglavnom u sklopu takozvanih dobrovoljačkih bataljona. Prema pojedinim pretpostavkama, oko 200 plaćenika iz bivše SFRJ bori se na strani kijevskih snaga - tvrdi stručnjak.

U septembru prošle godine, organizacija za zaštitu ljudskih prava "Amnesti internešnel" optužila je bataljon dobrovoljaca na istoku Ukrajine za ratne zločine.

Do tih zločina je nakon neuspeha kijevskih vlasti da pod kontrolu stave "Ajdar" i druge dobrovoljačke bataljone.
Pogledaj vesti o: Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

Plaćenici iz Hrvatske i sa Kosova na strani Kijeva?

Izvor: Blic, 06.Feb.2015

Oko 200 plaćenika sa prostora nekadašnje SFRJ, uglavnom iz Hrvatske i sa samoproglašenog Kosova (borci nekadašnje OVK), bore se na strani Kijeva na istoku Ukrajine, navodi neimenovani vojni zvaničnik...- Građani nekih zemalja iz regiona Balkana učestvuju u oružanom sukobu u Ukrajini - navodi...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.