US OPEN: Jelena od 17, Ana sat posle ponoći

Izvor: Mondo, 01.Sep.2012, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

US OPEN: Jelena od 17, Ana sat posle ponoći

Na terenima Flešing Medousa, šestog dana Otvorenog prvenstva Amerike, igraće srpske teniserke Jelena Janković i Ana Ivanović.

Obe srpske predstavnice na US Openu vodiće borbu za plasman u četvrto kolo poslednjeg grend slema sezone. Jelena Janković, gledajući >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << ranking, ima teži zadatak od Ane jer joj je rivalka za prolaz u narednu rundu, Poljakinja, Agnješka Radvanska, druga teniserka sveta i drugi nosilac na turniru u Americi.

Srpkinja i Poljakinja će snage odmeriti na stadionu Artur Eš od 17 časova po centralnoevropskom vremenu. Biće to njihov treći duel, Jelena je 2008, u prvom okršaju, bilo je to na Roland Garosu, bila bolja. U preostala dva meča, odigrana 2011. i 2012. slavila je Radvanjska.

"Dobro je poznajem, dobila me je ove godine u Dubaiju u tri seta"

podsetila je Jelena u najavi meča protiv Poljakinje:

"Ali tada sam igrala loše, čini mi se da ni tri loptice nisam mogla da prebacim kako treba. Od tada su se okolnosti promenile. Mislim da igram sve bolje, a nekako su u poslednje vreme počinjem da pobeđujem protivnice koje su me tokom sezone dobijale. Nadam se da će i protiv Radvanjske biti tako" istakla je Jankovićeva.

Bolja iz ovog meča plasiraće se u osminu finala US Opena i čekaće pobednicu susreta između Italijanke Roberte Vinči i Slovakinje Dominike Cibulkove, koja je u 2. kolu eliminisala Bojanu Jovanovski.

Ana Ivanović u reprizi prošlogodišnjeg US Opena izlazi na megdan mladoj Amerikanki Sloun Stivens (19 godina). U istoj fazi takmičenja, protiv iste rivalke, Srpkinja je igrala i lane, a svi njeni navijači nadaju se da će i rezultat biti identičan. Ana je prošle godine lako izborila plasman u četvrto kolo jer je Stivensova potpisala kapitulaciju nakon dva seta.

Srpkinja i Amerikanka (44 na WTA listi)će na teren stadiona Artur Eš izaći jedan sat posle ponoći po našem vremenu.

"Nije baš bilo lako kako rezultat pokazuje. Stivens je talentovana teniserka i veoma snažno udara lopticu. Mislim da je napredovala u proteklih godinu dana, što pokazuje i pozicija na WTA listi. Sada je među najboljih pedeset. Dodatni motiv biće joj što igra pred domaćom publikom" rekla je Ivanovićeva koja će, jasno je, bez potcenjivanja rivalke uči u meč 3. kola US Opena.

Ukoliko zabeleži novu pobedu, Ivanovićeva će u osmini finala igrati sa boljom iz meča Cvetana Pironkova (Bugarska) - Silvija Soler Espinosa (Španija).

(MONDO, foto: Beta/AP)

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.