Ovo je Novakova era – MaxBet Sport

Izvor: 011vodič.com, 30.Avg.2019, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ovo je Novakova era – MaxBet Sport

Početkom nedelje počeo je US Open, poslednji Grend slem sezone i turnir sa najvećim nagradnom fondom u istoriji tenisa (57.000.000 dolara). Najbolji igrač sveta Novak Đoković u laganom ritmu je prošao prve dve prepreke u “Velikoj jabuci”, Španca Karvaljesa Baena i Argentinca Londera. Ono što može da zabrine navijače našeg asa je bol u ramenu koji je imao u drugom kolu u dvoboju protiv “gaučosa”. >> Pročitaj celu vest na sajtu 011vodič.com << Ipak, nadamo se da nije ništa ozbiljno u pitanju, da će branioc krune u Njujorku da nastavi bez problema pohod na četvrtu krunu na ovom turniru.
Kvota u kladionici MaxBet da će na meču Novak Đoković – Denis Kudla da bude manje od 29.5 poena je 1.85.
I ostala dvojica velikih asova, članovi takozvane „velike trojke“ Rafael Nadal i Rodžer Federer plasirali su se u treće kolo, s tim da je Švajcarac u oba meča izgubio po set protiv Benšetrija i Džumhura.
Projektovano polufinale je duel Srbina i Švajcarca. Bilo bi to repriza epskog finala Vimbldona, kada je Novak spasao dve meč lopte i naneo velikom rivalu jedan od najbolnijih poraza u karijeri.
Nekadašnji selektor Dejvis kup reprezentacije Srbije Bogdan Obradović veruje da će Novak Đoković da osvoji novu Grend selm titulu i predviđa mu blistave trenutke karijere. On je otkrio šta to izdavaja Novaka od ostalih.
Novak je prošao sve, imao je dobra prolazna vremena, postepeno je stigao do trona. Išao je ritmom kakav je trebalo da ide. Nije se mnogo istrošio. Mnogi sportovi su naporniji nego tenis. Vi danas možete mesec da ne igrate. On igra 14 ili15 turnira godišnje. Pre su teniseri igrali više. On je šahista, matematičar, dozira turnire. Sačuvan je, bez obzira na godine. Nije povređivan, savršeno je izbalansiran. Tehnika mu je savršena. I bekhend i forhend ujednačen. Napreduje iz godine u godinu, servis mu je bolji. On je broj 1 koji se razvija, u evoluciji. Kada mi neko kaže da ima „jaku glava“ to mi je floskula. Ima hiljadu stvari koje radi do savršenstva. Pre devet godina sam bio na US Opena s njim. Znam šta su drugi radili, a šta je on. U danu kada je pauza Novak odradi vežbe, treninge. Drugi rade gluposti. Igraju miks dubl, dubl, to mi nije normalno. Priprema, oporavak je kod njega neverovatan. On je primer profesionalca – rekao je Obradović na panel diskusiji „Eurosporta“ povodom poslednjeg Grend slema sezone.
PAŽNJA!
Pobedom protiv Argentinca Londera u drugom kolu US Opena Novak je stigao do 71. pobede u Njujorku. Na večnoj listi se izjednačio se sa Pitom Samprasom na petom mestu večne liste. Ispred Novaka su u Open eri su samo Džimi Konors sa 98 pobeda, Rodžer Federer sa 86, Andre Agasi sa 79 puta i Ivan Lendl, koji ima 73.
Iskusni stručnjak vidi finale Novak Đoković – Rafael Nadal.
Ubeđen sam da US Open osvaja Novak. Mislim da su ovo njegove zlatne godine i da je njegova karijera ne samo u usponu, već bih rekao da je sve ono što radi na terenu prava umetnost. Pametno se čuva u prvoj nedelji Grend slema, štedi snagu i energiju, a potom pojačava ritam kako se bliži završnica. Uveren sam da će tako da bude i ovog puta, da će dominirati takmičenjem. Tek sledi njegova era, preskočiće sve Federerove rekorde, a mi nismo ni svesni Novakove veličine, koliko on tek može. On je kameleon, ume da se adaptira na svakoj podlozi,. Đoković ima igra za svaki turnir – istakao je Obradović.

The post Ovo je Novakova era – MaxBet Sport appeared first on Magazin o pop kulturi i zvezdama.
Pogledaj vesti o: US Open,   Nju Jork

Nastavak na 011vodič.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 011vodič.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 011vodič.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.