ITALIJA PODRŽAVA PROCES POMIRENJA: Lajčak razgovarao sa Di Majom o dijalogu Beograda i Prištine (FOTO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 19.Okt.2020, 23:00

ITALIJA PODRŽAVA PROCES POMIRENJA: Lajčak razgovarao sa Di Majom o dijalogu Beograda i Prištine (FOTO)

Lajčak je u poruci na Tviteru naveo da je Italija ključni partner na zapadnom Balkanu

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajcak razgovarao je danas u Italiji sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Luiđijem Di Majom.

Razgovarali su o procesu dijaloga dve strane.

, važan glas u EU i za uspeh >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << dijaloga.

🇮🇹 is a key partner in the Western Balkans and an important voice in the 🇪🇺 and for success in the Dialogue. This is what I stressed in all my meetings in #Rome today. pic.twitter.com/m9dXNShOxf

— Miroslav Lajčák (@MiroslavLajcak) October 19, 2020

Di Majo je potvrdio podršku Italije procesu dijaloga Beograda i Prištine, navodi se u saopštenju italijanskog Ministarstva spoljnih poslova.

- Jasni znakovi za integracionu perspektivu Kosova i Srbije od suštinskog su znacaja za mir i stabilnost u regionu - navodi se u saopštenju.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Povezane vesti

Lajčak sa Di Majom o dijalogu Beograda i Prištine

Izvor: Blic, 19.Okt.2020

Specijalni izaslanik EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslav Lajcak razgovarao je danas u Italiji sa ministrom spoljnih poslova te zemlje Luiđijem Di Majom o procesu dijaloga dve strane.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.