Ðoković ispred Ronalda i Hamiltona u trci za »Laureus«

Izvor: Nezavisne Novine, 11.Feb.2015, 11:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ðoković ispred Ronalda i Hamiltona u trci za »Laureus«

ŠANGAJ - Najbolji teniser svijeta Novak Ðoković nominovan je za prestižnu nagradu "Laureus", koju dodjeljuju najboljem sportisti svijeta za 2014. godinu.

Ðoković, laureat iz 2011. godine, prvi je na listi kandidata koja je danas objavljena u Šangaju.

Kako je navedeno u obrazloženju, srpski teniser je prethodne godine drugi put u karijeri osvojio titulu >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << pobjednika Vimbldona, vratio mjesto broj jedan na ATP listi i ukupno osvojio sedam titula, uključujući i završni Masters u Londonu.

U konkurenciji za "Laureus" su i najbolji fudbaler svijeta Portugalac Kristijano Ronaldo, svjetski šampion u Formuli 1 Britanac Luis Hamilton, svjetski rekorder u skoku s motkom Francuz Reno Lavileni, svjetski prvak u motociklizmu Španac Mark Markez i prvi golfer svijeta Britanac Rori Mekilroj.

U konkurenciji dama na listi su novozelandska atletičarka Valeri Adams, norveška skijašica Marit Bjorgen, etiopijska atletičarka Genzebe Dibaba, slovenačka alpska skijašica Tina Maze i teniserke Serena Vilijams (SAD) i Li Na (Kina).

Nagrada "Laureus" biće dodijeljena na svečanosti u Šangaju 15. aprila.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.