Izvor: Press, 11.Feb.2015, 10:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak Đoković nominovan za sportistu godine!

Po drugi put u svojoj karijeri, srpski teniser je nominovan za najprestižniju nagradu u svetu sporta
Broj jedan svetskog tenisa, Novak Đoković, jedan je od kandidata za najboljeg sportistu na svetu u izboru Laureusa. Nagrada na koju se u sportu rangira kao Oskar u kinematorgrafiji, jeste nagrada koju je Novak već jednom osvojio.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Press << />
Nakon čuvene 2011. godine, kada je Đoković osvojio tri grend slem trofeja (Australijan Open, Vimbldon, Ju Es Open), proglašen je za najboljeg sportistu na svetu ispred Juseina Bolta, Lionela Mesija, Dirka Novickog, Kadela Evansa i Sebastijana Fetela. Ove godine, Noletovu konkurenciju čine Luis Hamilton (šampion Formule 1), Reno Lavileni (skakač s motkom koji je oborio rekord Sergeja Bubke star 21 godinu), Rori Mekilroj (broj jedan golfer na svetu), Mark Markez (osvajač druge uzastopne titule u MotoGP šampionatu) i Kristijano Ronaldo (osvajač zlatne lopte, šampion Evrope sa Real Madridom).

Prestižna nagrada se dodeljuje od 2000. godine, a do sada titulu najboljeg na svetu nikada nije poneo neko ko se bavi timskim sportom. Rekordnih četiri puta, za najboljeg je izabran Rodžer Federer, tri puta je priznanje pripalo Juseinu Boltu, dok su Tajger Vuds i Mihael Šumaher dva puta dobili priliku da budu Laureati godine. Lionel Mesi je nominovan četiri puta, ali nikada nije uspeo da osvoji ovu nagradu. Prošle godine, laskava titula je pripala Sebastijanu Fetelu.

Kod žena su najveći favoriti Serena Vilijams koja je došla do cifre od 18 osvojenih grend slemova i Genzebe Dibaba, Etiopljanka koja je za samo dve nedelje, u februaru prošle godine, oborila tri svetska rekorda u tri različite discipline (1500m, 3000m i dve milje).

U konkurenciji za najbolji tim će se najverovatnije voditi ljuta borba između švajcarskog Dejvis kup tima, fudbalske reprezentacije Nemačke i San Antonio Sparsa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Dodela Oskara 2013

Nastavak na Press...






Povezane vesti

Novak Đoković protiv Ronalda: Ko će biti proglašen za najboljeg sportistu sveta?

Izvor: Blic, 11.Feb.2015

Novak Đoković se našao u užem izboru za prestižnu nagradu Laureus fondacije za najboljeg sportistu na planeti u 2014. godini...Pobednik će biti proglašen 15. aprila u Šangaju, a evo kako je žiri pojasnio svoj uži izbor:..Novak je na početku 2012. proglašen najboljim sportistom sveta u 2011....

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.