ZAVRŠIO KARIJERU NEPOSREDNO PRE 45. ROĐENDANA: Sa Novakom ima pozitivan skor

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 09:53

ZAVRŠIO KARIJERU NEPOSREDNO PRE 45. ROĐENDANA: Sa Novakom ima pozitivan skor

Ostaće upamćen kao jedan od najboljih servera u sitori "belog sporta".

Jedan od najboljih servera svih vremena u istoriji tenisa, Hrvat Ivo Karlović, odlučio da i zvanično završi karijeru. Poslednji meč odigrao je 2021. na US openu, gde je u prvom kolu ispao od Rusa Andreja Rubljova, ali je tek sada odlučio da stavi definitivnu tačku na igranje.

Dear fans and friends,

I hope this >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << post finds you all in good spirits and with a strong backhand!

Some of you have noticed that it’s been a while since I played a tournament and still ask me on a daily basis if and when I’ll be returning to the tour. I’m sorry to disappoint,…

— ivo karlovic (@ivokarlovic) February 21, 2024

- Nadam se da će vas ovaj post sve zateći dobrog raspoloženja i sa snažnim bekhendom. Neki od vas su primetili da je prošlo dosta vremena otkako sam igrao poslednji turnir i još uvek me svakodnevno pitaju hoću li se i kada vratiti na Tur. Žao mi je što ću vas razočarati, ali ovim pismom želim to učiniti službenim i konačno objaviti svoje povlačenje.

Imao sam vrlo zadovoljavajuću, neobičnu i dugu karijeru koja dolazi iz izrazito skromnih početaka, posebno za tenisera. Hrvatska je bila sasvim drugačija zemlja 80-ih i 90-ih godina kada sam odrastao i jako sam ponosan na svoja postignuća i ono što sam uspeo da prevladam.

Želeo bih da se zahvalim svim trenerima i ljudima koji su doprineli mom razvoju kao tenisera. Bez vas ovo srećno putovanje ne bi bilo moguće. Porodica mi je pružila ogromnu podršku i neizmerno ih volim. Radujem se što ću nastaviti da provodim vreme s njima radeći stvari koje su nam važne i koje nas ispunjavaju. Svima vama koji ste bili navijači i podrškai tokom godina, hvala što ste bili deo mog putovanja. Volim vas sve i nadam se da se opet vidimo. Ostaću blizak tenisu i pokušaću da podelim svoje znanje i sva neverovatna iskustva s novim generacijama tenisera. Putovanje se nastavlja i fokus se preusmerava. Zahvalan sam - napisao je Karlović na Tviteru.

Završio je karijeru sa pozivnim skorom protiv Novaka Đokovića što je verovatno jedan od većih poduhvata u njegovoj karijeri.

Ima skor 2:1, a uz to je slavio i u egzibiciji 2015. tako da ako se to računa ima tri trijumfa na četiri duela  sa najboljim igračem svih vremena.

Karloviću je najbolji plasman u karijeri bilo 14. mesto na ATP listi, a osvojio je i osam titula.

Inače za nedelju dana (28.2.) puni 45 godina, tako da je i bilo krajnje vreme da se oprosti od tenisa.
Pogledaj vesti o: US Open

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.