Izvor: Radio 021, 18.Jan.2021, 12:24

Vlasti Australije odbile sve Đokovićeve zahteve uz objašnjenje: Nema posebnog tretmana

Vlasti države Viktorija u Australiji negativno su odgovorile na zahteve vezane za prava tenisera tokom Australijan opena, a koje im je uputio Novak Đoković, predsednik Udruženja igrača (PTPA).

Naime, problem je nastao pri dolasku tenisera za Melburn kada su testovi na Covid-19 pokazali da su dve osobe pozitivne posle letova iz Los Anđelesa i Abu Dabija.

Vlasti su donele odluku da će svih 47 tenisera >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << koji su se nalazili na ovim letovima morati u dvonedeljni karatin u hotelskim sobama. To znači da neće moći ni da treniraju, što je veliki problem pred start "Ozi opena" zakazanog za 8. februar.

Osnivač PTPA, Đoković, se u ime ove novonastale organizacije obratio vlastima i izneo spisak zahteva i želja vezanih za tenisere koji su u obavezi da provedu dve nedelje u svojim sobama.

Zahtevi koje je Đoković naveo u pismu direktoru Australijan opena, Kregu Tajliju, odnosili su se na opremu za trening i fitnes kako bi teniseri mogli da treniraju u svojim sobama, skraćivanje perioda izolacije, premeštaj tenisera u privatne kuće kako bi mogli da treniraju na teniskom terenu i dozvola za kontakt igrača sa trenerima.

Na ove zahteve, premijer države Viktorija, Danijel Endrjuz, odgovorio je da pravila zdravstvenih saveta moraju da se poštuju, te i da svako ima pravo da dostavi spiskove želja ali da je odgovor ne.

"Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno. Pravila za sve važe jednako i svi su o njima bili informisani pre dolaska u Australiju", rekao je Endrjuz.

Prvi Gren slem sezone počinje 8. februara, a to znači da ukoliko ovi uslovi ne budu ispunjeni, pomenuti takmičari će posle karantina imati svega nekoliko dana da treniraju i pripreme se za takmičenje.

Autor: Ivan Kuzmanović

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Radio 021...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.