Vlasti Australije odbile sve Đokovićeve zahteve uz objašnjenje: Nema posebnog tretmana

Vlasti države Viktorija u Australiji negativno su odgovorile na zahteve vezane za prava tenisera tokom Australijan opena, a koje im je uputio Novak Đoković, predsednik Udruženja igrača (PTPA).
Naime, problem je nastao pri dolasku tenisera za Melburn kada su testovi na Covid-19 pokazali da su dve osobe pozitivne posle letova iz Los Anđelesa i Abu Dabija.
 
Vlasti su donele odluku da će svih 47 tenisera koji su se nalazili na ovim letovima morati u dvonedeljni karatin u hotelskim sobama. To znači da neće moći ni da treniraju, što je veliki problem pred start "Ozi opena" zakazanog za 8. februar.
 
Osnivač PTPA, Đoković, se u ime ove novonastale organizacije obratio vlastima i izneo spisak zahteva i želja vezanih za tenisere koji su u obavezi da provedu dve nedelje u svojim sobama. 
 
Zahtevi koje je Đoković naveo u pismu direktoru Australijan opena, Kregu Tajliju, odnosili su se na opremu za trening i fitnes kako bi teniseri mogli da treniraju u svojim sobama, skraćivanje perioda izolacije, premeštaj tenisera u privatne kuće kako bi mogli da treniraju na teniskom terenu i dozvola za kontakt igrača sa trenerima.
 
Na ove zahteve, premijer države Viktorija, Danijel Endrjuz, odgovorio je da pravila zdravstvenih saveta moraju da se poštuju, te i da svako ima pravo da dostavi spiskove želja ali da je odgovor ne.
 
"Ovde nema posebnog tretmana jer vas virus ne tretira posebno. Pravila za sve važe jednako i svi su o njima bili informisani pre dolaska u Australiju", rekao je Endrjuz.
 
Prvi Gren slem sezone počinje 8. februara, a to znači da ukoliko ovi uslovi ne budu ispunjeni, pomenuti takmičari će posle karantina imati svega nekoliko dana da treniraju i pripreme se za takmičenje. 
  • Tenis shmenis

    18.01.2021 12:19
    Ha nista, trljaj chakre pampurom ,pricaj sa drvetom, projektuj ego u etar te ga malo procisti dubokim vividnim snovima, sedi malo u ledenu vodu da procirkulises zajedno sa pastrmkama, jedi luk i pij rakiju i bice sve u redu. Obavezno ne prati zube jer u kaladont mecju CHIPOVE!!!!

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Sport

Lajović poražen u polufinalu Barselone

Dušan Lajović nije uspeo da se plasira u finale turnira u Barseloni, pošto je danas posle tri seta poražen od sedmog tenisera sveta Grka Stefanosa Cicipasa 7:5, 4:6, 2:6.