Vimbldon uživo: Zimonjić i Lodra izjednačili na 1-1, Kvitova u finalu!

Izvor: Blic, 30.Jun.2011, 17:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Zimonjić i Lodra izjednačili na 1-1, Kvitova u finalu!

I završnicu najpoznatijeg teniskog turnira na svetu, Vimbldona, možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!

16:13 - Nenad Zimonjić i Mikael Lodra su došli do 1-1 u setovima protiv američko-nemačkog tandema Džejms Seretani - Filip Marks sa kojima se sastaju u četvrtfinalu Vimbldona. Spasili su srpski i francuski teniser dve set lopte u taj-brejku druge deonice, a onda rezultatom 7:6(7) došli do izjednačenja.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
15:56 - Čehinja Petra Kvitova je pobedom nad Viktorijom Azarenkom u tri seta postala prva finalistkinja Vimbldona!

15:28 - Petra Kvitova je prva došla do brejka u odlučujućem, trećem setu polufinala u kome igra protiv Viktorije Azarenke. Trenutno je 2:0 za Čehinju.

15:25 - Nenad Zimonjić i Mikael Lodra izgubili su prvi set četvrtfinala Vimbldona od američko-nemačkog dubla Seretani - Marks u taj-brejku sa 7:6(3).

15:18 - Iako je glatko izgubila prvi set, Viktorija Azarenka je uzvratila udarac u prvom polufinalu na Vimbldonu, dobivši drugu deonicu susreta sa Petrom Kvitovom rezultatm 6:3. Treći set odlučuje...

14:45 - Petra Kvitova je na dobrom putu da plasmanom u finale Vimbldona postane prva teniserka iz Češke kojoj je to pošlo za rukom posle Jane Novotne i njenog uspeha iz 1998. godine. Naime, Kvitova je kao osmi nosilac dobila prvi set polufinala protiv četvrtog nosioca, Viktorije Azarenke, sa čak 6:1.

14:14 - Počelo je prvo polufinale na Vimbldonu. Za plasman u završnu borbu u ženskoj konkurenciji na Centralnom terenu nadmeću se Viktorija Azarenka i Petra Kvitova.

13:46 - Novak Đoković smatra da mu eliminacija Rodžera Federera nije olakšala posao u polufinalu jer je Žo-Vilfred Conga opasan protivnik, a pomoć bi najboljem srpskomo teniseru uoči borbe za plasman u finale Vimblodona mogao da pruži - Bernard Tomić, kog je eliminisao u četvrtfinalu. Opširnije o najavi predstojećeg dvoboja Nole - Conga pročitajte ovde.

13:28 - Počeo je novi takmičarski dan na Vimbldonu, za sada su uglavnom parovi i juniori na terenima, a u 14 časova kreće prvo polufinale u ženskoj konkurenciji, Viktorija Azarenka - Petra Kvitova.

12:59 - Ne morate da znate ko je devojka Endija Mareja. No, njen otac je bitan za jednu vimbldonsku vest. Otac Kim Sirs, Najdžel Sirs, novi je trener Ane Ivanović, koju je sa ovog Grend slema eliminisala 80. igračica sveta, Petra Cetkovska.

12:44 - Pre nego što se zahukta novi takmičarski dan na Vimbldonu, pogledajte neke od fotografija koje su obeležile prethodni. Ima tu i odlaska Federera sa slavnog Grend slema, i jagoda, i još malo Marejeve torbe sa porukama sa Tvitera, i "Delicijana”, ali i Džudi Marej, majke Endija Mareja - ovoga puta u društvu zvezde Formule 1, Luisa Hamiltona...

12:18 - Senzacionalni četvrtfinalista Vimbldona Bernard Tomić smatra da mu je samo malo nedostajalo da savlada Novaka Đokovića.

11:57 - Vreme je za Blicsport.rs vimbldonsku vremensku prognozu :)

Teniseri bi na slavnom Grend slem turniru mogli da imaju problema sa vremenskim (ne)prilikama samo na startu današnjeg programa, ne i u njegovom nastavku jer se očekuje krajnje prijatno vreme na terenima Sveengleskog teniskog kluba. Slična je prognoza i za petak, a nama je petak bitan - jer bi Nole tada mogao da se probije na prvo mesto ATP liste. Ako pobedi Congu, naravno. Ili ako Nadal izgubi od Mareja u drugom polufinalu.

11:31 - Za one koji su možda propustili, evo prilike da pogledaju pobedonosni Đokovićev poen protiv Bernarda Tomića.

11:11 - Nole se bavi starom francuskom igrom (pročitati niže uvodni unos u ovo izdanje bloga uživo), a Rafael Nadal i Endi Marej se bave - fudbalom. Istina, igricom "Pro Evolušn". Pročitajte više o toj temi klikom ovde.

11:51 - Da se posvetimo i današnjem programu na Vimbldonu, na kome će glavnu reč voditi teniserke i to u polufinalu.

Od 14 časova na Centralnom terenu igraju Viktorija Azarenka iz Belorusije i Čehinja Petra Kvitova, a potom Ruskinja Marija Šarapova i senzacionalna Nemica Sabine Lisicki koja na ovom Grend slemu učestvuje uz specijalnu pozivinicu organizatora.

Oko 14 časova će na teren, po prvi od dva puta ovog četvrtka, i Nenad Zimonjić. On i Mikael Lodra igraju u četvrtfinalu protiv američko-nemačkog tandema Džejms Seretani - Filip Marks.

Zimonjić će imati samo oko sat vremena odmora, a potom će sa Katarinom Srebotnik u trećem kolu nadmetanja mešovitih dublova igrati protiv Leandera Paesa i Karle Blek, uigrane kombinacije iz Indije i Zimbabvea.

Čast srpskih juniora brani Nikola Milojević. Njega i Šveđanina Stefana Lindmarka očekuje meč drugog kola i to sa drugim nosiocima, Hrvatom Matom Pavićem i Britancem Džordžom Morganom.

10:26 - Novak Đoković se u sredu plasirao u polufinale Vimbldona pobedom nad Bernardom Tomićem u četiri seta, potom se posvetio čarima roštilja, a noć je probdeo uz igru "Brainvida", koju tako nazivaju u Indiji iako ima desetine drugih imena.

U pitanju je "prebacivanje klikera", jednog preko drugog, sa ciljem da "očistite" čitavu tablu. Pravila su jednostavna, kliker smete da prebacite pored susednog, pravo na prazno polje, a kliker koji je "preskočen" - možete da sklonite. I tako sve dok vam ne ostane jedan, koji bi trebalo da ostane baš u centru. Hm. "Može biti samo jedan", legendarna rečenica iz "Gorštaka". Idealna za završnicu Vimbldona.

U svakom slučaju, iako postoje neke teorije da je ova igra kojom se Nole bavi nastala kod pojedinih indijanskih plemena u Severnoj Americi, mi ćemo se držati one druge teorije koja kaže da je nastala u Bastilji. Francuska je, ionako, glavna tema za sve Noletove poklonike na kraju ove nedelje, jer će Francuz Žo-Vilfred Conga, koji je u četvrtfinalu pobedio Rodžera Federera, biti naredni protivnik Đokovića na Vimbldonu.

A pobedi li Congu, Novak Đoković će, bez obzira na ishod drugog polufinala, Nadal - Marej, od ponedeljka postati lider ATP liste! To može da se desi i ako Nadal ne odbrani titulu na Vimbldonu, odnosno ako Španac izgubi ili u polufinalu ili u finalu, nevezano za to dokle Nole dogura.

10:25 - Dobar dan i dobrodošli u novo izdanje našeg "bloga uživo" posvećenog Vimlbdonu!

Za one koji možda ne znaju, Blicsport.rs će tokom trajanja Vimbldona, svakoga dana od jutra do mraka, biti mesto na kome ćete moći da pronađete najnovije informacije sa slavnog turnira, rezultate, utiske aktera. Na jednom mestu ćete saznati i zanimljivosti, moći da pogledate fotografije i video-snimke, ne samo one vezane za naše teniske zvezde već i sve ostalo što "beli sport" čini jednim od najpopularnijih na svetu, a Vimbldon najprestižnijim turnirom na planeti.

Povezane vesti: Vimbldon: "Ali" nokautirao Federera, Nole slavi uz roštilj! Vimbldon: Novak i Bernard od 14h, Britanci sanjaju Endijevu bradu! Vimbldon: Novak odahnuo, navijači još više, Ana razočarala Vimbldon: Novak se zbližio sa vevericom, poznat raspored za subotu Vimbldon: Ana i Andrea slavile u dublu, Lisicki srušila Na Li!

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.