Vimbldon uživo: Potop favorita kod žena, Novak siguran protiv Lodre

Izvor: Blic, 27.Jun.2011, 19:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Vimbldon uživo: Potop favorita kod žena, Novak siguran protiv Lodre

U toku je najpoznatiji teniski turnir na svetu, a i drugu nedelju savršene zabave i sportske drame koje pruža Vimbldon možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!

18:40 - Ana Ivanović i Andrea Petković su završile nadmetanje u dublu porazom u drugom kolu.

18:14 - Novak je za 101 minut stigao do pobede nad Mikaelom Lodrom i igraće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << u četvrtfinalu protiv Bernarda Tomića.

17:54 - Potop favorita je nastavljen jer je Cvetana Pironkova eliminisala Venus Vilijams, a opširnije o osmini finala u ženskoj konkurenciji možete pročitati ovde.

17:28 - Najveće iznenađenje ženskog dela turnira priredila je Dominika Cibulkova koja je sa 2:1 u setovima (1:6, 7:6, 7:5) savladala Karolinu Voznjacki.

17:07 - Lopez je spasio dve meč lopte, 9:7 u taj-brejku za 2:1 u setovima. Izvukao se Španac.

17:01 - Odlična igra Novaka Đokovića donela mu je 6:3 protiv Mikaela Lodre. Francuz kuburi sa servisima, a kad mu oni idu, Novak uzvraća daleko bolje na drugom.

16:55 - Lukaš Kubot vodi sa 6:3, 7:6 i 6:5 protiv Felisijana Lopeza. Iznenađenje na pomolu, ukoliko Kubot pobedi u četvrtifnalu igra protiv Mareja.

16:34 - Novak Đoković je započeo meč protiv Mikaela Lodre, a već posle par minuta igre srpski teniser je stekao brejk prednosti bez izgubljenog poena - 2:0.

16:13 - Takmičenje na Vimbldonu je završeno u singl konkurenciji za četvorostruku šampionku Serenu Vilijams, koju je u osmini finala eliminisala Marion Bartoli! Na teren broj 1 izlaze Novak Đoković i Mikael Lodra, a taj meč možete pratiti u tradicionalnom gem po gemu prenosu na Blicsport.rs.

15:50 - Izgleda da će Novak Đoković uskoro na teren, jer je Serena Vilijams pred porazom od Marion Bartoli!

15:25 - Endi Marej je morao prilično da se pomuči da osvoji prvi set protiv 17. nosioca Rišara Gaskea, a to je učinio u taj-brejku sa 7:6(3). Serena Vilijams je, sa druge strane, izgubila prvi set od Marion Bartoli sa 6:3.

15:03 - Bernard Tomić, australijski teniser, prvi se plasirao u četvrtfinale Vimbldona i čeka pobednika meča Novak Đoković - Mikael Lodra koji se igra oko 17 časova, ako vremenske prilike to dozvole.

14:38 - Azarenki se u četvrtfinalu Vimbldona pridružila Marija Šarapova.

14:18 - Viktorija Azarenka je prva učesnica četvrtfinala na Vimbldonu. Ona je kao četvrti nosilac eliminisala Nađu Petrovu rezultatom 6:2, 6:2. Upravo počinje i meč Endi Marej - Rišar Gaske. Naravno, ljubimac domaće publike nastupa na centralnom terenu.

14:06 - Za sada bez senzacija u sedmom takmičarskom vimldonskom danu: Marija Šarapova je osvojila prvi set protiv Šuai Peng rezultatom 6:4, a četvrti nosilac u ženskoj konkurenciji Viktorija Azarenka sa 6:2 protiv Nađe Petrove.

13:48 - U Vimbldonu je, za sada, prilčno sunčano. To što je kiša najavljena za popodne, odnosno očekuje se da počne oko 17 časova, a da potom biva sve jača i jača, u ovim trenucima ne zanima previše Sanju Mirzu, koja je prošla dalje u konkurenciji ženskih i mešovitih dublova.

"Dva sunčana dana zaredom. I to na Vimbldonu. Čuda se, ipak, dešavaju! Naravno, ja sam te 'sreće' pa baš danas ne igram", žali se Mirza na "Tviteru", koja, kao i ostali učesnici slavnog Grend slema, nije igrala ni u nedelju jer je to slobodan dan na Vimbldonu.

13:22 - Počeo je sedmi radni dan na Vimbldonu, ujedno i druga sedmica na slavnom turniru. Mnogi su već završili sa takmičenjem pa su se prepustili drugim aktivnostima, poput Janka Tipsarevića koji je otišao u di-džejeve, a posebno se izdvaja Sofija Arvidson, Šveđanka koja je rano eliminisana i u pojedinačnoj i u konkurenciji dublova.

Posle dva poraza na Vimbldonu, Arvidson trenira uz neobičnu opremu. Na njoj je grb Halmštada, fudbalskog kluba iz njenog rodnog grada, koji je četiri puta bio prvak Švedske a sada se nalazi pred selidbom u drugu ligu, što je sudbina koja je zadesila i slavnu River Platu. Arvidsonova će večeras svim srcem biti uz voljenu ekipu, mada zadatak neće biti lak jer se poslednjeplasirani Halmštad sastaje sa liderom prvenstva Helsingborgom.

12:59 - Rafael Nadal se sve ozbiljnije usmerava na odbranu trona u ATP konkurenciji, pa je tako odlučio da ne zaigra za Španiju u četvrtfinalu Dejvis kupa protiv Amerikanacakako bi spreman dočekao nastavak borbe za vrh svetske rang-liste.

12:24 - Pre nego što počne novi radni dan u Vimbldonu, pripremili smo vam i neke od zanimljivijih fotografija zabeleženih tokom vikenda na ovom slavnom turniru. U nedelju je, kako to tradicija nalaže, bio slobodan dan za sve, ali je treninga bilo, kao i zanimljivih detalja koje su uhvatili foto-aparati.

I, da, ona poslednja stavka u našoj foto-galeriji nije nikakav svemirski brod, već uobičajeno radno okruženje kolega iz BBC-a :)

11:54 - Loše vesti, ljubitelji tenisa, loše... Vremensku prognozu za Vimbldon ovog ponedeljka čini samo jedna reč: kiša. Engleske meteorološke stanice saglasne su da će baš kada Nole bude trebalo da igra protiv Lodre početi slabe padavine, koje će se postepeno pojačavati, i pojačavati, i pojačavati.. i to toliko da, gotovo izvesno, tokom popodneva i večeri neće biti tenisa u Vimbldonu, osim na natkrivenom Centralnom terenu. A Nole ne igra na tom, već na terenu broj 1, koji nema krov...

Dobro, nije nam ovo prvi put da javljamo ono što kažu meteorološki radari, pa nam neće biti ni prvi put da ih ljubazno zamolimo da nam ne kvare teniski užitak. Bez čuvenog "iš", ali uz čuveno "izvinite, jel' možete malo da se pomerite", zaključujemo ovo obraćanje vimbldonskim oblacima, kao i prvo današnje izdanje Blicsport.rs vremenske prognoze.

11:25 - Mikael Lodra u prilično veselom raspoloženju dočekuje meč sa Novakom Đokovićem (podsetimo, počinje oko 16 časova), a Francuz pritom naglašava i da ima dosta samopouzdanja pred taj duel jer je najboljeg tenisera Srbije pobedio 2010. godine u Parizu.

10:59 - Da se podsetimo i ko to igra u ponedeljak od srpskih tenisera na Vimbldonu.

Novak Đoković i Mikael Lodra nastupaju drugi na terenu broj 1 pa će njihov susret počečti oko 16 časova posle meča između Serene Vilijams koja brani titulu i Marion Bartoli koja je poslala roditelje kući sa Vimbldona.

Ana Ivanović će se u paru sa nemačkom teniserkom Andreom Petković sastati sa Ruskinjom Nađom Petrovom i Anastasijom Rodionovom iz Australije. I one bi na teren broj 15 trebalo da izađu oko 16 časova.

Nenad Zimonjić će sa Lodrom u tandemu nastupiti tek kada Francuz okonča svoj meč sa Noletom. Ovaj dubl će u drugom kolu igrati protiv Indijca Somdeva Devermana i Keija Nišikorija iz Japana, ne pre 19 časova.

Igraće i srpska juniorka Jovana Jakšić, i to u dublu sa Slovakinjom Lucijom Butkovskom protiv holandsko-kineskog para Demi Šurs - Hao Čen Tang u okviru prvog kola. Taj susret neće početi pre 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

O ostalima koji u ponedeljak nastupaju na Vimbldonu pročitajte u našoj najavi programa.

10:36 - Od 1920. godine ljubitelji životinja širom sveta uživaju u pričama o doktoru Džonu Dulitlu, junaku serije dečjih knjiga koji ne samo da pomaže životnjima, već i razgovara sa njima pošto može da razume njihov jezik. U poslednje vreme u svetu sporta postoji samo jedan "doktor Dulitl”, Novak Đoković koji se tokom vimbldonskog turnira približno združio sa tamošnjom vevericom.

Ipak, prema pisanju londonskog "Telegrafa”, Đoković muku muči sa britanskim vlastima oko jedne druge životinje: svog psa Pjera. Najbolji srpski teniser bi voleo da mu se omiljena pudlica pridruži na slavnom turniru kao što je to bio slučaj i tokom njegove nepobedive serije na startu 2011. godine, ali i dalje nema dozvole vlasti koja bi to omogućila.

"Uznemiren je što ne može da dovede Pjera na Vimbldona i pregovara sa vlastima da puste njegovog psa. Kada god je u mogućnosti, vodi Pjera sa sobom i ovo mu ne da mira. Za njega je čitava ta priča veoma ozbiljna”, prenosi "Telegraf” reči jednog od članova Đokovićevog tima uoči Noletovog meča osmine finala sa Mikaelom Lodrom koji će u ponedeljak početi oko 16 časova.

10:35 - Dobar dan i dobrodošli u novo izdanje našeg "bloga uživo" posvećenog Vimlbdonu!

Za one koji možda ne znaju, Blicsport.rs će tokom trajanja Vimbldona, svakoga dana od jutra do mraka, biti mesto na kome ćete moći da pronađete najnovije informacije sa slavnog turnira, rezultate, utiske aktera. Na jednom mestu ćete saznati i zanimljivosti, moći da pogledate fotografije i video-snimke, ne samo one vezane za naše teniske zvezde već i sve ostalo što "beli sport" čini jednim od najpopularnijih na svetu, a Vimbldon najprestižnijim turnirom na planeti.
Pogledaj vesti o: Tenis

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vimbldon: Ceci "počistila" Venus

Izvor: Sportal.rs, 27.Jun.2011

Cvetana Pironkova, mlada bugarska teniserka, napravila je iznenađenje u osmini finala Vimbldona i eliminisala petostruku šampionku Venus Vilijams.

Nastavak na Sportal.rs...

Vimbldon uživo: Potop favorita kod žena, Nadala muči peta

Izvor: Blic, 27.Jun.2011

U toku je najpoznatiji teniski turnir na svetu, a i drugu nedelju savršene zabave i sportske drame koje pruža Vimbldon možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!..19:18 - Pauza na meču između Nadala i Del Potra i dalje traje pošto se španski...

Nastavak na Blic...

Vimbldon uživo: Nadal izbacio Delpa, Lopez pomerio granice izdržljivosti

Izvor: Blic, 27.Jun.2011

U toku je najpoznatiji teniski turnir na svetu, a i drugu nedelju savršene zabave i sportske drame koje pruža Vimbldon možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!..22:21 - Neverovatni Felisijano Lopez pobedio je i sa Andreom Petković u miks dublu...

Nastavak na Blic...

Đoković: Protiv Tomića će biti uzbudljivo

Izvor: S media, 28.Jun.2011, 01:15

Novak Đoković nije krio zadovoljstvo nakon pobede nad Majklom Ljodrom u 4. kolu Vimbldona. ..- Zaista sam prezadovoljan kvalitetom današnje partije. Nakon dugog i napornog meča protiv Markosa Bagdatisa, započeo sam drugu nedelju vrlo ubedljivo, protiv neugodnog protivnika. Radujem se novim izazovima...

Nastavak na S media...

Vimbldon uživo: Lisicki živi bajku, majka Mareja merka "Delisijana" Lopeza!

Izvor: Blic, 28.Jun.2011

U toku je najpoznatiji teniski turnir na svetu, a i drugu nedelju savršene zabave i sportske drame koje pruža Vimbldon možete svakodnevno da pratite, iz minuta u minut, u novom izdanju bloga uživo na Blicport.rs!.. 17:12 - Majci Endija Mareja neće biti svejedno u četvrtfinalu Vimbldona pošto će...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.