Vimbldon: Nišlijka Natalija Stevanović posle eliminacije Pliškove, savladala Tamaru Korpač

Izvor: JuznaSrbija.info, 07.Jul.2023, 20:58

Vimbldon: Nišlijka Natalija Stevanović posle eliminacije Pliškove, savladala Tamaru Korpač

Srpska teniserka, Nišlijka Natalija Stevanović je posle pobede karijere i plasmana u treće kolo Vimbldona istakla da je volja za pobedom nosila u finišu meča, uprkos poteškoćama, izveštava RTS.

Natalija Stevanović je posle eliminacije Karoline Pliškove savladala i Tamaru Korpač sa 7:5, 7:5, plasiravši se u treće kolo Vimbdona na svom Grend slem debiju.

Na pitanje novinara RTS-a da li joj je ovo najlepši dan u životu, istakla da je da se to >> Pročitaj celu vest na sajtu JuznaSrbija.info << može reći da profesionalnu karijeru, ali udaja ipak ima prednost. Potom se okrenula i komentaru svoje partije u prvom setu.

"Hvala, divan je osećaj. Inače, najlepši dan u životu je bio kad sam se udala (smeh). Šalim se! Profesionalno najlepši dan u životu. Bilo je jako teško. Danas su uslovi bili drugačiji nego prethodnih dana. Bilo je oblačno, ali prijatno za igru. Danas nas je iznenadilo toplo vreme. Posle mečeva u kvalifikacijama, emocija, imala sam problema sa disanjem, to ima veze sa ranom na stomaku.To je normalna stvar. Ovde imamo odličan tim ljudi, doktora, fizioterapeuta koji za tri minuta odrade odličan posao. Posle jednog dugačkog poena u prvom setu sam osetila kao da sam probila tu barijeru i bilo mi je lakše", krenula je nasmejana Nišlijka.

U završnici je poklekla zbog blagog pada u forme, pa se u pravom momentu vratila.

"U drugom setu na 5:2 sam osetila pad energije. Danas je taj oporavak išao teže, ali sam na 5:5 uspela da se vratim, svesna toga da ukoliko treći set traje do prekosutra, igraću ga, ali ću pobediti", ističe Stevanovićeva.

Mural sa njenim likom iscrtan je u prostorijama TK "Kostić" iz Niša, čiji je član i oduševljena je što je svi redovno prate, a opet se trudi da smanji euforiju i fokusira na sledeću rivalku.

"Održavamo energiju u balansu. Sve je ovo lepo, ali i sutra nas čeka meč. Bez obzira što je protiv Kvitove, kao i protiv Pliškove, drago mi je što igram protiv velikih igrača. Ovakvi mečevi su potrebni ako želim da ostanem", rekla je Stevanovićeva.

Naredni rival joj je deveta teniserka sveta Petra Kvitova.

"Ona je levoruka. Verujem da će ona bolje da kupi moje slajseve. Večeras ćemo pogledati neke od njenih mečeva, sutra je novi dan i daću sve od sebe", zaključak je Stevanovićeve u izjavi za RTS.

Duel trećeg kola Vimbldona Stevanović-Kvitova zakazan je za subotu 8. jul.

Izvor: RTS

Nastavak na JuznaSrbija.info...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JuznaSrbija.info. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JuznaSrbija.info. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.