UŽIVO dan 8. u Brazilu: Čudesan dan za Argentince, pobedio i Del Potro! Nigerija bolja od Danske

Izvor: MozzartSport.com, 13.Avg.2016, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

UŽIVO dan 8. u Brazilu: Čudesan dan za Argentince, pobedio i Del Potro! Nigerija bolja od Danske

Uz naš portal pratite sva dešavanja iz Rio de Žaneira

ATLETIKA: Amerikanac Džef Henderson osvojio je zlatnu medalju u skoku u dalj na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru. On je do trijumfa došao zahvaljujući skoku od 8,38 metara i to u poslednjoj seriji.

KOŠARKAKošarkaši Španije osramotili su selekciju Litvaniji kao što nikada niko nije učinio otkako se ta zemlja takmiči samostalno. Crvena furija je u meču četvrtog kola B >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << grupe na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru slavila sa 109:59.

TENIS: Žurka u Portoriku može da počne! Prvu medalju za ovu zemlju na Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru i to zlatnu osvojila je teniserka Monika Puig. Ona je u finalu savladala Nemicu Anđeliku Kerber sa 6:4, 4:6, 6:1. Opširnije o ovom čudu čitajte OVDE.

FUDBAL: Imamo i drugog polufinalistu Olimpijskog turnira. Selekciji Nemačke pridružila se Nigerija koja je slavila protiv Danske - 2:0.

TENIS: Rival Endiju Mariju u finalu teniskog tunira biće Del Potro. Argentinac je posle epske borbe savladao Rafaela Nadala sa 2:1 (5:7, 6:4, 7:6). Del Potro je na taj način nastavio sjajan dan za Argentince.

KOŠARKA: Posle lude utakmice i dva produžetka Argentina je slavila protiv Brazila. Nestvarna partija Noćionija koji je imao 37 poena i 11 skokova obeležila je ovaj meč. Upravo je on meč odveo u produžetak, a potom je zablistao Kampaco. Brazilci su pred ispadanjem.

RUKOMET: Uz velike muke Danska je savladala legiju stranaca iz Katara - 26:25

TENIS: Nadal je dobio prvi set u polufinalnom dvoboju sa Huanom Martinom Del Potrom - 1:0.

KOŠARKA: Vrlo zanimljiv meč gledamo u B grupi košarkaškog turnira. U pitanju je južnoamerički klasik, a Brazilci posle prvog poluvremena vode protiv Argentine  - 52:44. Argentinci su bolje otvorili meč, međutim Brazil je odigrao najbolju četvrtinu u na olimpijskom turniru. Đovanone i Benite su zatrpali koš Gaučosa.

TENIS: Čehinja Petra Kvitova je osvojila bronzu u ženskoj konkurenciji. Ona je savladala Amerikanku Kiz sa 2:1. Prvi set je završen tek posle 12 gemova, zatim je Amerikanka lako izjednačila (6:2), ali je Kvitova bila odlična u trećem setu - 6:2.

FUDBAL: Nemačka se suvereno plasirala u polufinale. Panceri su do nogu potukli selekciju Portugala sa 4:0 (1:0). Vodeći gol za Nemačku postigao je Gnarbi u 21.minutu. U nastavku smo videli pravu kanonadu u režiji Gintera, Selkea i Maksa.

FUDBAL: Vreme je i za fudbal u Riju. Od 18 časova počela je prva četvrtfinala utakmica. Nemačka posle prvog poluvremena vodi protiv Portugala sa 1:0. Gol je postigao Gnarbi u 21.minutu.

TENIS: Dobili smo prvog finalistu u muškom tenisu. Bez mnogo muke Endi Mari je pobedio Nišikorija sa 2:0 (6:1, 6:4). Mari će u finalu igrati sa boljim iz meča Del Potro- Nadal. Ukoliko sa najsjanijim odličijem napusti Brazil Mari će postati prvi teniser u istoriji sa dva olimpijska zlata. Prethodno je trijumfovao u Londonu.

RUKOMET: Rukometni klasik pripao je Hrvatskoj! Slaviće naša bivša braća golmana beloruskog Meškova iz Bresta Ivana Pešića koji je u poslednjoj sekundi Guesanu skinuo sedmerac  i doneo Kockastima veliki trijumf – 29:28.

ATLETIKA: Kakva ekstaza u Riju. Konačno je na tertan stazu izašao jedan od najboljih sportista sveta, ako ne i najbolji - Jusein Bolt. On je bio najbolji u sedmoj kvalifikacionoj grupi na 100 metara sa vremenom 10,07. Jusein je usporio pre cilja, ali je i pored toga sačuvao prvo mesto.

RUKOMET: Igra se i važan rukomenti duel između starih znanaca Hrvatske i Francuske. Kauboji vode posle prvog poluvremena sa 14:12.

ATLETIKA: Počele su kvalifikacije na 100 metara u muškoj konkurenciji. Za sada su završene dve kvalifikacione grupe. Najzanimljivija vest je da je Džastin Getlin bio pobednik druge grupe sa vremenom 10,1 sekunda.

ATLETIKA: Jedino finale dana je već završeno. U vrlo uzbudljivom takmičenju bacanja diska Nemac Kristof Harting je najboljim hicem u karijeri od 68.37 metara, i to u poslednjoj seriji, porazio aktuelnog evropskog i svetskog šampiona Poljaka Pjotra Malahovskog koji je morao da se zadovolji srebrom. Bronzu je osvojio još jedan Nemac, Danijel Lasinski.

ATLETIKA: Tamara Salaški je sa vremenom 52.70 u trci na 400 metara zauzela 37. mesto u kvalifikacijama i nije izborila plasman u polufinale.

VATERPOLO: Još jedan meč je odigran kod dama. Italijanke su savladale Rusiju - 10:5.

ODBOJKA: Danas je na programu i muška odbojka. Dan su otvorili Iran i Egipat, a Iran je ubedljivo slavio - 3:0 (28:26, 25:22, 25:16).

RUKOMET: Prvi meč dana pripao je rukometašima Nemačke koji su savladali Sloveniju 28:25. Najbolji u timu Pancera bio je Uve Genšajmer sa sedam golova.

VESLANJE: Hrvatska je osvojila novu medalju. Posle dva zlata, stiglo je i srebro. Olimpijsko odličje Hrvatskoj je doneo veslač Damir Martin koji je u trci na 2.000 metara u skifu završio trku nekoliko hiljaditinki iz Novozelanđnina Mejha Drizdejla. Opširnije OVDE

ATLETIKA: Tamara Salaški je u drugoj kvalifikacionoj grupi na 400 metara završila na trećem mestu sa rezultatom 52.70. U polufinale će plasman obezbediti po prve dve takmičarke iz svake od osam grupa, uz još osam takmičarki sa najboljim vremenima, pa je još uvek nepoznato hoće li Salaški izboriti plasman u polufinale.

VATERPOLO: Prvi meč dana u ženskoj konkurenciji odigrale su selekcije Španije i Kine. Laura Ventosa Lopez je sa 4 pogotka predvodila Španiju do trijumfa - 12:8.

STRELJAŠTVO: U toku su kvalifikacije kod muškaraca u disciplini brzog pucanja iz pištolja sa 25 metara, posle prve polovine vodi Nemac Kristijan Rajc sa 296 od maksimalnih 300 krugova.

Na teniskom turniru se bližimo samoj završnici. U muškom singlu se igraju polufinala, prvi na teren izlaze Endi Mari i Kei Nišikori (17.00), a posle njih nastupaju Huan Martin Del Potro i Rafael Nadal. Kod dama ćemo saznati novu olimpijsku šampionku. Anđelika Kerber i Monika Puig će pokušati da donesu zlato Nemačkoj odnosno Portoriku, dok se za bronzu bore Petra Kvitova i Medison Kiz.

Zanimljivo će biti i u košarci. U muškoj konkurenciji se igra četvrto kolo grupe B. Program otvara najveći južnoamerički derbi između Brazila i Argentine (19.15), sledi još jedan sudar odličnih timova između Španije i Litvanije (00.00), dok poslednji meč igraju Hrvatska i Nigerija (03.30).

Velika uzbuđenja očekuju nas u fudbalu, gde su na programu svi četvrtfinalni mečevi muškog turnira. Prvi na teren će u evropskom derbiju Portugalci i Nemci koji igraju od 18.00, sledi meč Nigerije i Danske od 21.00. Južna Koreja i Honduras u ponoć igraju treći meč, dok domaćin Brazil protiv Kolumbije zatvara fudbalski dan od 03.00.

Što se tiče atletike, danas je na programu tek jedno finale. Muškarci će se nadmetati za medalje u bacanju diska.

Poštovani čitaoci portala MOZZART Sporta, dobar dan. Danas je dan u kojem nećemo imati prilike da gledamo mnogo naših sportista. Jedina srpska takmičarka osmog dana Olimpijskih igara biće Tamara Salaški koja će od 16.00 trčati u kvalifikacijama na 400 metara. Ona će se takmičiti u drugoj od osam kvalifikacionih grupa.

(FOTO: Action Images, Instagram)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.