Tipsareviću titula u Čenaju

Izvor: Politika, 06.Jan.2013, 16:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsareviću titula u Čenaju

ČENAJ – Srpski teniser Janko Tipsarevć osvojio je četvrtu titulu u karijeri pošto je u finalu ATP turnira u Čenaju pobedio Španca Roberta Bautistu-Ahuta sa 3:6, 6:1, 6:3.

Za razliku od prošle godine kada je u finalu izgubio od Kanađanina Miloša Raunića, Tipsarević je ove uspeo da stigne do trofeja iako je prvi set izgubio sa 6:3.

U nastavku meča srpski teniser je zaigrao mnogo bolje i posle sat i 51 minut igre došao do zaslužene pobede.

Tipsarević >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << je pre Čenaja osvojio titule u Kuala Lumpuru, Moskvi i Štutgartu.

Srpski teniser je pobedom u Indiji osvojio 250 ATP bodova i ček od 69.500 dolara.

Konačno sam uspeo da trijumfujem u Čenaju

Janko Tipsarević rekao je posle pobede protiv Španca Roberta Bautiste-Ahuta da je srećan jer je konačno uspeo da osvoji ATP turnir u Čenaju.

Tipsareviću je titula u Čenaju četvrta u karijeri (Kuala Lumpur, Moskva i Štugart), a nadomak trijumfa bio je prošle godine kada je u finalu izgubio od Kanađanina Miloša Raonića.

– Konačno sam uspeo, ovde igram šest godina i prošli put sam bio nadomak trijumfa. Mogao sam da osetim pobedu, ali nisam uspeo. Nisam se uspaničio kada je Roberto osvojio prvi set, bio je bolji i dominantan u tom delu igre, ali uspeo sam da se saberem i korak po korak vratim u meč – rekao je Tipsarević.

On je zahvalio organizatorima turnira i obećao ljubiteljima tenisa u Čenaju da će nastaviti da dolazi u Indiju.

Manje poznati Španac, 80. teniser na svetu, rekao je da je presrećan zbog načina na koji je startovao u 2013. godini.

– Igrao sam najbolji tenis u životu. Ovo je moje prvo finale u karijeri i uvek ću ga pamtiti. Protiv Berdiha sam odigrao prvi meč protiv tenisera iz top 10, danas sam bio neverovatan u prvom setu, ali nisam se najbolje osećao u nastavku meča – rekao je Bautista-Ahut.

Tanjug

objavljeno: 06/01/2013

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.