Tipsarević u polufinalu Sankt Peterburga

Izvor: Politika, 28.Okt.2011, 18:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević u polufinalu Sankt Peterburga

SANKT PETERBURG – Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u polufinale ATP turnira u Sankt Peterburgu, pošto je danas savladao Italijana Potita Staraćea sa 6:7 (6:8), 6:2, 6:1.

Tipsarević je nastavio sjajan niz započet osvajanjem prve dve titule u karijeri u roku od mesec dana - u Kuala Lumpuru i Moskvi.

Srpskom teniseru je izgubljeni prvi set predstavljao >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << pravi podsticaj za preokret u kojem je skoro pregazio italijanskog tenisera.

Meč je tokom prvog dela podsećao na rovovski rat u kojem su obojica tenisera bila ravnopravna.

Tipsarević je u taj brejku prvi došao do dve set šanse (6:4), ali je Italijan preokrenuo i dobio prvi set sa 8:6.

Tipsarević je u nastavku meča vrebao priliku za iznenadni napad na servis Staraćea, što mu je i poslo za rukom u šestom gemu (4:2). Od tog trenutka, kola italijanskog tenisera krenula su nizbrdo, a Tipsarević je „na juriš” osvojio taj set.

Naš teniser je u trećem delu igre ponovo slicnom taktikom „slomio” Staraćea - u četvrtom gemu (3:1), a onda je do kraja snažnom i preciznom igrom sa osnovne linije matirao protivnika.

Drugi teniser Srbije će se za mesto u finalu boriti protiv Amerikanca Aleksa Bogomolova juniora koji je danas pobedio Dušana Lajovića sa 6:2, 6:1.

Bogomolov vodi u međusobnim duelima sa 1:0, a tu jedinu pobedu ostvario je još 2004. godine.

Tanjug

objavljeno: 28.10.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.