Tipsarević i Troicki u drugom kolu u Moskvi

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Okt.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tipsarević i Troicki u drugom kolu u Moskvi

MOSKVA - Srpski teniser Janko Tipsarević plasirao se u drugo kolo Kupa Kremlja u Moskvi pošto je danas pobedio domaćeg tenisera Aleksandra Kudrjavceva sa 2:1 u setovima (4:6, 6:3, 7:6). U meču koji je trajao dva sata i pet minuta Tipsarević je osvojio 98, a Kudrjavcev dva poena manje. Ruski teniser je >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dobro servirao, zabeležio je 19 asova, dok se Tipsarević zaustavio na 13.

Na početku prvog seta teniseri su osvojili po dva gema prilikom svojih servisa, ali je Kudrjavcev, 229. teniser sveta, u petom gemu ipak uspeo da napravi brejk i povede sa 3:2. To je bio odlučujući gem prvog seta, pošto su nakon toga oba tenisera osvojila gemove na svoj servis i Kudrjavcev je, tako, rezultatom 6:4 poveo.

U drugom gemu drugog seta Tipsarević, koji je postavljen za osmog nosioca na Kupu Kremlja, uspeo je da oduzme servis protivniku i nakon osvojenog gema na svoj servis povede sa 3:0. Tokom drugog seta ruski teniser je zabeležio osam asova, dok je Tipsarević neodbranjivo servirao tri puta. Teniseri su do kraja drugog seta uspešno čuvali gemove na svoj servis, i Tipsarević je, tako, uspeo da izjednači rezultat na 1:1.

U trećem setu obojica su sigurno igrali u gemovima prilikom svojih servisa i pobednik meča odlučen je u taj-brejku. Ruski teniser je dobro počeo, napravio dva mini-brejka i poveo sa 3:0 i 4:1, ali Tipsarević je uzvratio i izjednačio na 4:4. Srpski teniser je, ipak, uspeo da osvoji poen na servis Kudrjavceva i u trećem setu trijumfuje rezultatom 8:6.

Tipsarević će u drugom kolu igrati protiv Viktora Troickog, koji je ranije danas bio ubedljiv protiv domaćeg takmičara Jevgenija Donoskoja 6:1, 6:3. Srpski teniseri nikada nisu igrali jedan protiv drugog na ATP turnirima.

Srpski teniser Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo Kupa Kremlja, pošto je danas u Moskvi savladao Rusa Jevgenija Donskoja rezultatatom sa 6:1, 6:3 posle samo 50 minuta igre.

O dominaciji 65. igrača sveta u odnosu na Donskoja najbolje govori statistika meča. Troicki je napravio 14 neiznuđenih grešaka, osam manje od protivnika, dok je iz riterna postigao čak 22 poena.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.