Teniska reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Dejvis kupa

Izvor: JužneVesti.com, 04.Feb.2017, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Teniska reprezentacija Srbije je u četvrtfinalu Dejvis kupa

Srbija je u četvrtfinalu Dejvis kupa, a konačni poen doneli su Viktor Troicki i Nenad Zimonjić u prilično punoj hali “Čair”. Oni su savladali rusku kombinaciju Kuznjecov i Kravčuk za nešto više od 3 sata igre sa 3:1 po setovima 6:3, 7:6, 6:7, 6:4.

Iako su bile pominjane izmene u sastavu, s obzirom na to da je to dozvoljeno selektorima do sat vremena pre početka meča, to se nije >> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << desilo pa su, kako je i bilo planirano, za Srbiju igrali Viktor Troicki i Nenad Zimonjić, a za Rusiju Andrej Kuzenjecov i Konstantin Kravčuk.Srpska teniska reprezentacija u četvrtfinalu; Foto: Vanja Keser

Počelo je relativno lako osvojenim brejkom za Srbe, nešto teže je išlo na njihov servis, ali su usledila 2 gema u kojima Troicki i Zimonjić nisu uspeli da osvoje nijedan poen. Lepi potezi u režiji nekadašnjeg svetskog prvaka u dublu sprečili su novi gubitak servisa i probudili malo uspavani “Čair”, posle čega domaći nisu prepustili protivnicima nijedan gem.

U istom ritmu su i nastavili i došli do 3:0, ali onda su Rusi ipak uspeli da izjednače. Smenjivale su se greške i odlične reakcije oba tima, pa se 6. gem odužio, a Rusi ipak uspeli da ga osvoje.

Na goste je dodatno uticalo i to što su srpski teniseri 2 puta u toku gema pogodili liniju na neverovatan način, a sistem elektronske provere pokazao je da su milimetri bili u pitanju. Ipak, set je ušao u taj-brejk u kome su domaći teniseri vezali nekoliko lepih poteza i bez većih problema došli do 2:0.

Puna hala "Čair"; Foto: Vanja KeserIz nadmudrivanja na mreži, kakvo pružaju samo dubl mečevi, Zimonjić i Troicki su uglavnom izlazili kao pobednici, što im je davalo psihološku stabilnost, ali su timovi bili izjednačeni do 4:4. Tada je došlo do razmene brejkova, zbog čega je publika u “Čairu” postajala sve glasnija, a set je ušao u novi taj-brejk. Razgoropadili su se Rusi i kao u inat navijačima odigrali nekoliko odličnih poena za 4:1, a prednost su održali do kraja i smanjili zaostatak na 2:1.

U 4. setu Rusi su zaigrali vrlo sigurno, ali im to rezultatski nije mnogo značilo, pa je meč i posle više od 3 sata igre ostao neizvestan. Sve je išlo ka tome da je neminovan novi taj-brejk, ali Srbima polazi za rukom da oduzmu servis gostima i tako donesu pobednički bod svom timu.

Za plasman u polufinale oni će igrati sa pobednikom krajnje neizvesnog okršaja između Hrvatske i Španije, koji se trenutno igra u Osjeku. Tamo je 1:1 u pobedama, a za bod u dublu bore se Draganja i Mektić protiv Marka i Feliciana Lopeza. Imali su i set lopte, ali domaći su se uz pomoć publike rezultatski vratili, a onda i poveli sa 6:5 bez izgubljenog poena.

Foto: Vanja Keser
Pogledaj vesti o: Tenis,   Dejvis kup

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Srbija ide u četvrtfinale Dejvis kupa

Izvor: JUGpress.com, 05.Feb.2017, 00:11

NIŠ..Reprezentacija Srbije ide u  četvrtfinale Dejvis kupa. U punoj hali Čair u Nišu pobednički poen doneli su Nenad Zimonjić i Viktor Troicki, pobedivši kolege iz Rusije rezultatom 3:1...“Očekivali smo da će biti teško. Dejvis kup je nepredvidivo takmičenje i uvek može da se zakomplikuje....

Nastavak na JUGpress.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.