Tenis uživo: Gofan uzvraća brejkom

Izvor: RTS, 01.Feb.2013, 15:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tenis uživo: Gofan uzvraća brejkom

Troicki - Gofin 2:3 (0:1). Počinje borba za salataru. Reprezentacija Srbije je pred prvom preprekom – Belgijom. Mečevi se igraju u gradu Šarloa. Prvi su na teren izašli Troicki i Gofin, a posle njih nastupaju Đoković i Rohus. Program je počeo u 14.00 časova. Direktan prenos je našem Prvom programu. Internet portal uživo prati kretanje rezultata.

14.44 - Viktor Troicki, mimo očekivanja, nije iskoristio brejk u prvom gemu kako bi podigao nivo svoje igre. Jako loše je >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << servirao, i ponovo je dozvolio protivniku da mu uzme servis. 

14.41 - Serijom neiznuđenih grešaka Gofan je praktično poklonio brejk i prvi gem u drugom setu Viktoru Troickom.  

14.36 - Viktor Troicki je ponovo, po treći put, izgubio svoj servis, a ovim je ujedno izgubio i prvi set. Jako loše izdanje srpskog tenisera u prvih pola sata. Kobne neiznuđene greške.

14.25 - David Gofin osvaja i drugi servis gem Viktora Troickog i sada je sasvim blizu osvajanja prvog seta. 

14.19 - Nakon uvodnog brejka, obojica tenisera dosta sigurno čuvaju svoj servis. Podloga, i pored sinoćnih popravki, i dalje deluje jako loše, što svakako utiče na kvalitet tenisea. 

14.05 - Viktor Troicki nije ušao u ovaj meč kako je priželjkivao, i to je za posledicu imalo gubitak gema na svoj servis. 

14.00 - Počinje prvi meč u okviru prvog kola Dejvis Kupa u kome, u gradu Šarloa, igraju Srbija i domaća Belgija. Prvi su na terenu Viktor Troicki i David Gofin. 

Više od protivnika naše tenisere brinu uslovi za igru. Teren je katastrofalan. Naši teniseri istakli su da u karijeri nisu igrali na lošijem terenu. Selektor Obradović je otišao korak dalje zatraživši od ITF-a potvrdu da je teren regularan za takmičenje.

Ipak odigravanje mečeva nije dovedeno u pitanje. Prvi će na teren izaći Viktor Troicki u 14.00 časova. Njegov protivnik je David Gofin.

"Volim Dejvis kup mečeve, jer tada dajem sve od sebe. Nadam se da ću doneti prvi bod Srbiji, a da ćemo posle prvog dana povesti sa 2:0", rekao je Troicki.

On je naglasio da mu predstojeći protivnik David Gofan nije nepoznat.

"Igrao sam jednom sa njim i znam šta mogu da očekujem. On je talentovan teniser koji čisto igra, dobro se kreće na terenu i sigurno je da neće biti lako protiv njega", rekao je Troicki.

Nakon ovog meča na teren izlaze Novak Đoković i Olivije Rokus. Rohus je jedan od retkih tenisera sa kojima Đoković ima negativan skor.

Belgijanac je do ostvario tri trijumfa u pet odigranih mečeva. Rohus, inače 127. teniser sveta, dobio je i jedini okršaj dvojice tenisera na šljaci, i to davne 2005. godine. Poslednje međusobne mečeve dvojica tenisera imala su 2010. godine. Rohus je bio bolji u Majamiju, a zatim se srpski teniser revanširao na Vimbldonu.

"Teren je blaga katastrofa i sigurno je najgori na kojem sam igrao u životu", rekao je Đoković posle žreba. "Nadam se samo da nam ovakav teren neće ugroziti zdravlje", rekao je Đoković.

Prvi teniser Srbije je poručio da mu je titula koju je Srbija osvojila 2010. bila velika inspiracija. "Titula koju smo osvojili ulila nam je veliko samopouzdanje i bila nam je pravi vetar u leđa u našim individualnim karijerama", rekao je Đoković.

Selektor Bogdan Obradović je naglasio da će pobednička energija Novaka Đokovića nositi čitav tim. "Neverovatno je koliko se Novak brzo oporavio od dugog puta. U njemu je izuzetna snaga, koja je dokaz koliko voli da igra za svoju zemlju. Njegova pobednička energija nosiće sve nas u timu", rekao je Obradović.

Selektor srpskog tima naglasio je da su domaćini Belgijanci napravili ogroman propust jer teren, koji je pun rupa, apsolutno nije bezbedan. "To je ogroman propust koji će ugroziti bezbednost mojih igrača. Uložio sam žalbu zbog ovoga. Belgijski igrači, naročito Rohus, mnogo su lakši od naših i njima neće toliko predstavljati problem da se kreću po ovakvom terenu", rekao je Obradović, koji očekuje da će organizatori dovesti teren u red.

Drugog dana takmičenja, u subotu od 14.00, igraće se dubl, gde će za Srbiju kako je najavljeno nastupiti Troicki i Nenad Zimonjić, dok će belgijski par činiti Ruben Bemelamans i Stiv Darsis.

Prvi meč trećeg dana počeće takođe u 14.00, a prema žrebu prvo će se sastati Gofin i Đoković, a nakon njih Troicki i Rokus.  

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.