TENIS: BOJANA JOVANOVSKI ELEMINISALA RAZAI!

Izvor: iSporti.com, 29.Mar.2011, 16:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TENIS: BOJANA JOVANOVSKI ELEMINISALA RAZAI!

Srpska teniserka Bojana Jovanovski vodila sa 1:0 u setovima protiv Francuskinje Aravan Rezai u meču drugog kola WTA turnira u Sidneju, kada je prekinut meč zbog kiše. Ukupno pobedila sa 2:0 u setovima Razai, koja je eleminisala Jankovićevu uprvom kolu.







Jovanovski je dobila prvi set sa 7:6(4) posle 53 minuta igre, ali je meč prekinut zbog kiše.


Još uvek nije poznato kada će se duel Jovanovski i Rezai nastaviti.

Rezultati drugog kola turnira u Sidneju:

Li – Razano 6:4, 1:6, 6:4
Voznijacki – Cibulkova 3:6, 3:6
Klajster – Zahlavova-Stricova 6:1, 6:4
Per – Azarenka 5:7, 3:6
Martines – Klejbanova 2:6, 4:6
Peneta – Zvonarjeva 7:5, 7:5
Kuznjecova – Stosur 3:6, 6:3, 6:4
Bojana Jovanovski je nastavila sa uspesima na turniru u Sidneju, pobedivši u drugom kolu 19. teniserku sveta Aravan Rezai sa 7:6(4), 7:6(4).



 Od početka do kraja ovog duela prošlo je više od četiri sata, jer je zbog kiše meč bio prekinut nakon uzbudljivog prvog seta. U njemu su obe teniserke osvojile po dva gema na servis suparnice, pa je odlučio taj-brejk koji je Bojana rešila u svoju korist.
 

Kada je trosatna pauza zbog vremenskih (ne)prilika okončana, Jovanovski je nastavila tamo gde je i stala. To što je daleko lošije rangirana na WTA listi, na kojoj zauzima 77. poziciju, nije joj smetalo da protiv igračice koja je u prvom kolu eliminisala Jelenu Janković pruži dobru partiju.
 
Brejkom je Bojana otpočela drugu deonicu, povela nedugo zatim sa dva gema razlike, a onda prednost održavala uz prilično dobru igru jer Francuskinja uopšte nije pomišljaja na predaju. Štaviše, Rezai je napravila sjajnu seriju i od 2:4 došla na poen od vođstva od 5:4. Ipak, mlada nada srpskog tenisa je spasila tu gem-loptu, minut kasnije napravila brejk ali završnica nije mogla da prođe bez drame.
 
Francuskinja je sprečila Bojanu da na svoj servis dođe do trijumfa, pa je brejkom krenula u preokret a nedugo zatim povela sa 6:5. Ipak, Jovanovski je uspela da izbori taj-brejk, a u njemu da posle zaostatka od 1:2 osvoji četiri poena u nizu i, izdržavši poslednji nalet rivalke, dođe do trijumfa.
 
Nakon što je, kao i prošle godine u Sinsinatiju (4:6, 6:3, 6:4) uspela da pobedom okonča duel sa Aravan Rezai, Bojana će za narednu suaprnicu imati Flaviju Penetu koja je savladala drugog nosioca, Veru Zvonarjovu iz Rusije, sa 7:5, 7:5. Jovanovski i ova italijanska teniserka se do sada nikada nisu sastajale.

Nastavak na iSporti.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta iSporti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta iSporti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.