Švjontek: Često sam držala zatvorene oči između poena

Izvor: B92, 09.Sep.2022, 15:46

Švjontek: Često sam držala zatvorene oči između poena

Poljska teniserka, Iga Švjontek, plasirala se u finale US Opena pobedivši Arinu Sabaljenku (3:6, 6:1, 6:4).

Najbolja teniserka na svetu bila je nadomak eliminacije, ali se posle preokreta vratila u meč i potvrdila zašto važi za prvog favorita na turniru.

"Bilo je teško vratiti se u trećem setu, ali mi je drago da sam uspela. Tačno >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je, često sam držala zatvorene oči između poena. Pokušavala sam da vizualizujem osvajanje proena, ali i to mi je pomoglo da upamtim na koje stvari treba da se koncentrišem tokom igre. Često sam pravila preokrete tokom sezone, mislim da sam napredovala na mentalnom planu. Vidi se koliko Ons napreduje, igrala je finale Vimbldona, iako za to nije dobila nijedan poen. Naši mečevi su uvek neizvesni. Ona je opasna protivnica koja zaslužuje plasman u finale i biće velika borba", izjavila je Švjontek.

Iga će u finalu snage odmeriti sa Ons Žaber, trenutno petoplasiranom teniserkom na WTA listi.

Tunišanka je u polufinalu savladala Karolin Garsiju posle dva seta (6:1, 6:3).

Finale US Opena na programu je u subotu od 21 čas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.