Švajcarcu, čuvaj se! Stiže Nole ekspres

Izvor: Vesti-online.com, 15.Nov.2014, 17:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švajcarcu, čuvaj se! Stiže Nole "ekspres"

Tenisom sa druge planete Novak Đoković je preslišao Keija Nišikorija 2:1 (6:1, 3:6, 6:0) i plasirao se u finale Završnog Masters turnira u Londonu. Japanac u prelomnim momentima meča nije mogao da pronađe rešenje za Srbina, pa je prvi igrač sveta došao u priliku da u nedelju brani trofej. Rival u finalu biće mu sigurno Švajcarac, jer drugi pšolufinalni par čine Rodžer Federer i Stanislas Vavrinka. >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com <<

Igra "pakleni" tenisNovak Đoković

 

Novak je u petak trijumfom nad Tomašom Berdihom obezbedio prvo mesto na ATP listi na kraju godine, a kao cilj je postavio odbranu titule u Londonu. Na tom putu "smetao" mu je Kei Nišikori, pa je morao da ga "odstrani" i pošalje na odmor. Nedelja je dan kada će Đoković juriti treću titulu u Londonu, pošto je prethodno nastavio seriju od 31. pobede u dvorani.

 

Posle briljantnog početnog seta, u kome je delovao kao vanzemaljac i od Keija Nišikorija "napravio" rekreativca, usledio je veliki pad Srbina. Publika je zdušno bodrila Japanca, očigledno željna da meč "odvede" u treći set, što se Novaku nije dopalo. Potpuno je ispao iz ritma i vratio Keija u život.

 

"Copy prvi, paste treći set". Tako bi u najkraćem mogao da se opiše presudni set, koji je bez ikakvih poteškoća i velikog otpora pripao prvom reketu sveta. Sve je Novaku polazilo za rukom, pa će u nedelju od 19.00 vojevati boj u finalu.

 

TOK UTAKMICE PROČITAJTE OVDE:

6. gem - Spektakularni poen Novaka, forhend dijagonalom ua meč loptu. Meč je završemn duplom greškom.

5. gem - Novaku se "vratio" servis. Nišikori je u nokdaunu, gubi 5:0.

4. gem - Bekhend paralelom Novak je smanjio na 30:15 i "isprovocirao" duplu grešku rivala. Međutim, odmah Japanac servira as i zatim ponovo greši sa servisa. Đoković mirniji i ponovo uzima servis Nišikoriju, koji je bacio reket.

3. gem - Krenuo je prvi servis našeg tenisera, posle kojeg sa lakoćom rešava situacije. Ipak, jedan drop šot nije proša, jer Japanac je jedan od najbržih asova "belog sporta".

2. gem - Sada je Kei uleteo u seriju očajnih servisa, što je za posledicu imalo duplu grešku. Samopuzdanje mu je ozbiljno narušeno, što je Nole iskoristio i došao do brejka.

1. gem - Đoković je ispao iz ritma. Strpljivi Japanac mirno čeka greške rivala i dočekao je. Dve brejk lopte dobio je Nišikori posle paničnog izdanja našeg asa. Prvu je odbranio bekhendom, a drugi neiznuđenom greškom rivala. Servis sa dozom slajsa urodio je plodom i sprečio paljenje alarma.

TREĆI SET

9. gem - Dva asa za Keija i odličan forhend viner doveli su ga do set lopte, koju koristi Nišikori.

8. gem - Dupla greška Srbina. Kei je ravnopravan i pojačanim forhendom je došao do šanse za brejk. Japanac je osvojio jedan od najatraktivnijih poena na turniru, posle širokog asortimana udaraca, i sada ima šansu za izjednačenje u setovima.

7. gem - Nišikori deluje sigurno i neumoljivo u nameri da produži duel. Greške Novaka idu mu u prilog i Japanac ponovo da vodi, uprkos bolovima u zglobu desne ruke.

6. gem - Nišikori se naoštrio. Krenuo je žustro na servis Đokovića i riternom pogodio samu liniju. Ipak, Nole se vraća u igru zahvaljujući sreći, jer mu je lopta pomoću mreže omogućila poen.

5. gem - Fenomenalno se branio Kei, slao kvalitetne forhende i uhvatio ritam.

4. gem - Kao da je Novaka razbudila prednost Nišikorija, pa je ovaj gem rešio sa lakoćom, bez izgubljenog poena.

3. gem - Publika je burno pozdravila Nišikorija i pružila mu podršku posle osvojenog gema, što nije naišlo na odobravanje Đokovića. Japanac je iskoristio pad koncentracije našeg asa i sa jednim izgubljenim poenom je okončao ovaj gem.

2. gem - Malo opuštanje Đokovića. Revanširao se Japancu neiznuđenim greškama i omogućio mu prvu brejk loptu. Dupla greška Noleta i Kei se pomerio sa "mrtve" tačke.

1. gem - Nišikori počinje rizičnim servisima, ali pravi duplu grešku. Tek prvi poen Japanca iz drugog servisa, iz sedmog pokušaja. Aplauzi publike u Londonu. Nišikori je potom uleteo u seriju predvidivih udaraca i Novak je imao dve brejk lopte. Spasio je Kei prvu forhend vinerom, ali naredni udarac je bio bez kontrole i Novak je poveo.

DRUGI SET

7. gem - Đoković servira za set. Japanac na momente deluje kao rekreativac. Novak potpuno dominira. Srbin je poveo 1:0 za 23 minuta.

6. gem - Odličan asortiman udaraca Srbina. Japanac nema rešenja u odbrani. Ne predaje se Kei, uspeo je da nakratko preuzme inicijativu. To je bilo kratkog daha. Drugi brejk Noleta.

5. gem - Nišikori ima bolnu grimasu na licu posle upućenog jakog udarca. Očigledno ima problem sa desnom rukom. Novaku sve polazi za rukom.

4. gem - Drugi servis pravi ogroman problem Japancu. Dve brejk lopte imao je Đoković i uspeo je da ih valorizuje.

3. gem - Sa dva asa i dva vinera Novak je ekspresno vratio prednost.

2. gem - Mnogo dubokih udaraca viđeno je u ovom gemu. Japanac je pogađa prvi servis i poravnao rezultat.

1. gem - Na servisu je Đoković. Sigurno izdanje našeg tenisera na startu.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković,   Novak Đoković finale,   London

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.