Surovi Đoković nadigrao Hačanova za finale u Abu Dabiju!

Izvor: B92, 28.Dec.2018, 17:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Surovi Đoković nadigrao Hačanova za finale u Abu Dabiju!

Novak Đoković, najbolji teniser sveta, pobedio je Rusa Karena Hačanova sa 2-0 u setovima u polufinalu egzibicionog turnira u Abu Dabiju.

Đoković je posle jednog časa i četiri minuta bio bolji od Hačanova sa 6:4, 6:2 po setovima.

Srpski teniser zabeležio je prvu pobedu u prvom meču u novoj sezoni, doduše nezvanično s obzirom da je u pitanju egzibicija pod imenom Mubadala.

Đoković se, koliko-toliko, osvetio Hačanovu za poraz u finalu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << poslednjeg Mastersa prošle sezone Pariza, kada je Karen bio bolji sa 2-0 u setovima nasuprot svim očekivanjima.

Oba tenisera su dobro počeli meč, ali je Đoković uspeo već u drugom servis gemu rivala da dođe do prve brejk lopte i nju da iskoristi. Hačanovu je popustila koncentracija, izgubio je tri poena zaredom i kapitulirao.

Đoković je dobro servirao i sve je išlo kao po planu, ali je došlo do neočekivanog pada u igri prilikom servisa za set. Novak je napravio dve vezane greške i poklonio brejk rivalu.

Ipak, nada Hačanova nije dugo trajala, jer je Rus istom merom uzvratio u narednom gemu. Servirao je za 5:5, ali je izgrešio maltene sve što je mogao, te na kraju duplom servis greškom poklonio protivniku prvi set.

Uživo prenos meča mogli ste pratiti i uz naš LIVE BLOG.

Srpski teniser je "munjevito" počeo i drugi set. Osvojio je početni gem, a zatim u narednom došao do dve vezane brejk prilike. Ipak, popustila mu je koncentracija i nije mogao da napravi brejk, barem ne u tom trenutku.

U nastavku nije popustio najbolji teniser sveta – igrao je dobro, evidentno bolje od protivnika, a izgledalo je i kao da uživa u tenisu koji igra. Pritiskao je, napadao i čekao greške, a to mu se i isplatilo.

Novak je u jednom trenutku podigao nivo igre i "počistio" Rusa. On je od gema na 2:2 osvojio svih narednih 14 poena do kraja duela.

Đoković će u finalu će odmeriti snage sa Južnoafrikanacem Kevinom Andersonom, koji je eliminisao španskog tenisera Rafaela Nadala, dok će Španac igrati protiv Hačanova.

Meč između Novaka i Kevina na programu je od 16 časova, to jest nakon okončanja okršaja Rafe i Karena koji ima početak u 14 časova.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.