Stan: Rodžer spreman za finale DK

Izvor: B92, 12.Nov.2014, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stan: Rodžer spreman za finale DK

Švajcarski teniser Stan Vavrinka izjavio je da bi, ukoliko Rodžer Federer uspe da savlada Francusku u Dejvis kupu, to bila njihova najveća pobeda ikada.

Federer je u karijeri osvojio 17 Grem slem titula, Vavrinka jednu, ali nikada do sada nisu uspeli da se plasiraju u finale Dejvis kupa.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
Ovoga puta imaju šansu da stignu do trofeja koji im nedostaje, pošto će se za ’Salataru’ boriti protiv Francuske u Lilu.

Njih dvojica su 2008. osvojili zlato na Olimpijskim igrama u konkurenciji dublova, što im je najveći reprezentativni uspeh.

„To je bilo davno, ali je sigurno bila velika stvar za Švajcarsku. Bilo je veoma važno za mene jer sam bio poprilično mlad. Iako sam bio u Top 10, bila je to moja prva ozbiljna godina na turu. Osvojiti zlato na OI je nešto veoma važno zato što se ne radi samo o tenisu, već predstavljanju vaše zemlje, kao i navijače koji vas gledaju“, rekao je Vavrinka.

Međutim, ono što ih očekuje od 21. do 23. novembra ima ogroman značaj.

„Bio je to tada veliki uspeh, ali ako ove godine uspemo da osvojimo Dejvis kup, uspeh bi bio ogroman“, dodao je Stan.

Rival će biti Francuska, za koju će nastupiti Žo-Vilfred Conga, Rišar Gaske, Gael Monfis i Žulijen Beneto. Od četvorice tenisera samo igra ove nedelje u Londonu, i to u konkurenciji dublova.

„Siguran sam da će Rodžer uzeti nekoliko dana slobodno i naći način kojim će igrati na šljaci. Ali, to ne znači da će dobiti dva singla u Dejvis kupu jer igramo protiv Monfisa, Conge i Gaskea. Ti momci su veoma dobri, ali sam siguran da će fizički biti spreman i pokušati da pobedi i osvoji Dejvis kup, zaključio je Vavrinka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.