Srpski teniseri u Nišu: Verujemo u pobedu protiv Rusije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 31.Jan.2017, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski teniseri u Nišu: Verujemo u pobedu protiv Rusije

Teniseri Srbije rekli su danas da Rusija ima odličan tim i da ga neće potceniti, ali da veruju u pobedu u predstojećem meču prvog kola Dejvis kupa u Nišu.

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je da Rusija ima izuzetno nezgodan tim, mlad i veoma motivisan.

"Kačarov, Kuznjecov, Mevedev, svi su oni relativno mladi. Posebno Medvedev i Kuznjecov koji su se probili u poslednjih šest meseci i napravili odlične rezultate", rekao je Đoković.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
On je podsetio da su sva četiri ruska igrača među prvih 100 na ATP listi.

"Iako smo na papiru mi značajno bolji, ne treba nikoga potcenjivati", istakao je Đoković.

On je dodao da je sastav srpske reprezentacije najjači sastav, uz odsutnog Janka Tipsarevića, ali da će će on biti u ekipi u nekom od narednih mečeva u Dejvis kupu.

Drugi teniser sveta rekao je da mu je izuzetno drago što je ponovo u reprezentaciji, sa momcima sa kojima ima izuzetno prijateljski i prisan odnos.

"Atmosfera je specifična svaki put kada se vidimo. Dani kada igramo za reprezentaciju nam daju mnogo poleta i pozitivne energije koju posle toga prenosimo na dalja takmičenja", naveo je Đoković.

On je rekao da za sada ne menja svoje planove, tako da će mu prvo naredno takmičenje posle nastupa za reprezentaciju biti turnir u Indijan Velsu.

Selektor Srbije Nenad Zimonjić rekao je da veruje u pobedu protiv Rusije.

"Verujem u igrače i u tim koji je ovde. Nadam se da ćemo ostvariti rezultate koje smo zacrtali, a to je da u narednih par godina iskoristimo ovaj dobar tim i osvojimo 'salataru' ", rekao je Zimonjić.

On je naveo da je posebno značajno to što je Đoković deo reprezentacije i pored borbe za prvo mesto na ATP listi i drugih obaveza, pritisaka i visoko postavljenih ciljeva.

Zimonjić je dodao da se Viktor Troicki i Dušan Lajović takođe vrlo rado odazivaju pozivima za reprezentaciju.

"Ovo će za mene verovatno biti poslednja godina kao igrača, a ovo je možda jedna od poslednjih situacija kada ću biti i ulozi selektora i igrača", naveo je Zimonjić.

On je rekao da će srpska reprezentacija iskoristiti boravak u Nišu i za humanitarnu akciju, tako da će pomoći deci oboleloj od raka i udruženju Nurdor i dodao da će sutra teniseri u Čairu održati otvoreni trening.

"Omogućili smo svim Nišlijama koji nisu mogli da kupe karte za mečeve, jer je interesovanje bilo veliko, da ipak vide naše igrače na otvorenom treningu sutra od 15.30 do 16.30 u hali Čair", rekao je ; Zimonjić.

Prema njegovim rečima, reprezentativcima ne bi smetalo da svi treninzi budu otvoreni, ali pravila Međunarodne teniske federacije to ne dozvoljavaju.

Đoković: Neću probati roštilj u Nišu

Najbolji srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da će ostati dosledan svom specifičnom režimu ishrane i u Nišu, i da neće probati roštilj.

Đoković je na konferenciji za novinare, povodom meča sa Rusijom u Dejvis kupu, na pitanje da li će u Nišu probati roštilj, odgovorio: "Ne, ovoga puta sigurno neću probati roštilj".

Selektor teniske reprezentacije Srbije Nenad Zimonjić rekao je da su u reprezentaciji prisutne sve vrste kuhinja, počev od veganske.

"Atmosfera u timu je sjajna. Verujem u sve igrače. Za sada sve ide dobro, svi igrači su zdravi. Organizacija meča je odlična", rekao je Zimonjić.

Teniseri Filip Krajinović i Viktor Troicki rekli su da veruju u pobedu reprezentacije protiv Rusije, u prvom kolu Dejvis kupa.

"Prošli put kada smo igrali u Nišu bila je odlična atmosfera, cela hala mi je pevala rođendansku pesmu", rekao je Troicki.

Reprezentativac Dušan Lajović naveo je da je hala u Nišu mnogo manja nego u Beogradu, ali da je za atmosferu to dobro i da će dodatno pomoći igračima.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.