Srpski junior na velikoj sceni – radi sa bivšim trenerom Dominika Tima

Izvor: B92, 22.Jan.2023, 06:32

Srpski junior na velikoj sceni – radi sa bivšim trenerom Dominika Tima

Mladi srpski teniser Branko Đurić govorio je na konferenciji za medije nakon ispadanja u prvom kolu Australijan opena.

On je posle jednog časa i 19 minuta igre poražen od italijana Federika Cine rezultatom 7:5, 6:2.

"Prvi set dosta blizu. Imao sam šansi puno puta pred kraj seta da ga brejknem i uzmem set. Negde sam ja odigrao dosta loše, negde je on odigrao dosta dobro. Drugi set, na početku je otišao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << dosta loše, odmah me je brejknuo na početku, prvi gem i posle toga sam uvek jurio rezultat. Pred kraj je riternirao jako dobro. Sve u svemu, nisam zadovoljan kako sam odigrao", rekao je Đurić.

Đurić se predstavio srpskim novinarima.

"Treniram većinom u Austriji, u Beču. Poreklom sam iz Crne Gore, iz Budve. Za Srbiju igram od svoje 11 godina. Treniram u zadnje dve-tri godine, dosta sam zadovoljan. Igram većinom ili juniorske turnire ili fjučerse. Odigrao sam par turnira, uzeo sam par bodova. Ova godina će biti miks juniorskih turnira visokih kategorija i profesionalnih turnira".

Glavni grad Austrije je odabrao zbog svog trenera.

"Moj agent je Austrijanac i dobar prijatelj sa tim trenerom sa kojim treniram. Gunter Breznik, bivši trener Dominika Tima. Prvo sam bio od 2018, 2019. na Pjati akademiji gde je trenirao Janik Siner. Onda je krenulo korona, nisam mogao ni da idem tamo, onda sam se odlučio krajem 2020. da krenem da treniram u Beču".

Breznik ne ide na turnire sa njim.

"Ne. Putujem većinom sa svojim ocem (Nenad Đurić). Sa njim sam trenirao od početka. Sa Breznikom sam samo na akademiji. To je dosta često, tamo idem na turnire".

Đurić kaže da su mu početni udarac i forhend glavno oružje.

"Trudim se da igram agresivno. Najbolje oružje su servis i forhend i pokušavam to da unapredim. Mislim da imam dosta dobar bekhend. Iz njega ne uspevam da budem toliko agresivan koliko iz ova dva udarca. Pokušavam da napredujem u tim nekim stvarima", zaključio je Đurić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"Nije Obradović lud; Sve je to razmaženo i bahato, derišta"

Izvor: B92, 22.Jan.2023

Trener Tamiša Bojan Jovičić imao je šta da kaže na konferenciji za medije nakon poraza njegovog tima protiv Metalca rezultatom 86:83 u okviru KLS...Jovičić nije bio zadovoljan zalaganjem igrača, a naročito onih mlađih..."Mi govorimo o sprskoj košarci i razvijanju mladih talenata? Mogu da poštujem...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.