Srbin do prve pobede na Gren slemu!

Izvor: Sportske.net, 28.Avg.2018, 20:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbin do prve pobede na Gren slemu!

Poslednji gren slem u sezoni je počeo, a dok svi čekaju da na terenu vide Novaka Đokovića, još jedan srpski teniser je zabeležio pobedu i to prvi u svojoj karijeri na jednom od četiri najveća turnira.

Srpski teniser, Laslo Đere je uspeo da prođe u drugu rundu US Opena nakon što mu je u četvrtom setu Leonardo Majer predao meč zbog povrede. Meč je trajao 2 sata i 36 minuta, a zavšen je pri rezultatu >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << 2:1 ( 6:4 6:4 4:6 2:1) za srpskog tenisera.

Srpski teniser je dobio prva dva seta, a u oba seta je napravio po jedan brejk, u prvom setu pri rezultatu 4:4 je uspeo da oduzme servis Majeru i nakon toga potvrdio brejk i završio set sa rezultatom 6:4. Drugi set je dobio istim rezultatom, ali je ovoga puta napravio rani brejk i do kraja seta držao svoj servis.

Treći set je bio pun oscilacija, pa smo na obe strane videli puno oduzetih servisa, a na kraju je Leonardo uspeo da smanji zaostatak u setovima na 2:1 nakon što je treći dobio sa 6:4. Četvrti set je počeo identično kao i treće, prepun brejkova, a srpski teniser je dva puta uspeo da oduzme servis protivniku, pre nego što je on pri rezultatu 2:1 u četvrtom setu predao meč. Ovo je prva pobeda Đerea na bilo kom gren slemu. On je trenutno 89. na ATP listi, a pobedio je Leonarda Majera, koji je trenutno 66. na ATP listi.

Dvadesettrogodišnji srpski teniser će u drugom kolu US Opena igrati protiv iskusnog Francuza, Rišara Gaskea.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SRBIN NIJE IZDRŽAO! Krajinović u petom setu predao meč!

Izvor: Kurir, 29.Avg.2018, 07:31

Srpksi teniser Filip Krajinović  završio je takmičenje već u prvom kolu US Opena.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.