Srbin do prve pobede na Gren slemu!

Autor: Aleksa Blaćanin
utorak 28.08.2018.
20:31
Izvor: Sportske.net

Poslednji gren slem u sezoni je počeo, a dok svi čekaju da na terenu vide Novaka Đokovića, još jedan srpski teniser je zabeležio pobedu i to prvi u svojoj karijeri na jednom od četiri najveća turnira.

BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/Dana Anders/DS
BETAPHOTO/TENISKI SAVEZ SRBIJE/Dana Anders/DS

Povezane vesti

Srpski teniser, Laslo Đere je uspeo da prođe u drugu rundu US Opena nakon što mu je u četvrtom setu Leonardo Majer predao meč zbog povrede. Meč je trajao 2 sata i 36 minuta, a zavšen je pri rezultatu 2:1 ( 6:4 6:4 4:6 2:1) za srpskog tenisera.

Srpski teniser je dobio prva dva seta, a u oba seta je napravio po jedan brejk, u prvom setu pri rezultatu 4:4 je uspeo da oduzme servis Majeru i nakon toga potvrdio brejk i završio set sa rezultatom 6:4. Drugi set je dobio istim rezultatom, ali je ovoga puta napravio rani brejk i do kraja seta držao svoj servis.

Treći set je bio pun oscilacija, pa smo na obe strane videli puno oduzetih servisa, a na kraju je Leonardo uspeo da smanji zaostatak u setovima na 2:1 nakon što je treći dobio sa 6:4. Četvrti set je počeo identično kao i treće, prepun brejkova, a srpski teniser je dva puta uspeo da oduzme servis protivniku, pre nego što je on pri rezultatu 2:1 u četvrtom setu predao meč. Ovo je prva pobeda Đerea na bilo kom gren slemu. On je trenutno 89. na ATP listi, a pobedio je Leonarda Majera, koji je trenutno 66. na ATP listi.

Dvadesettrogodišnji srpski teniser će u drugom kolu US Opena igrati protiv iskusnog Francuza, Rišara Gaskea.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke