Srbija vodi 2:0 protiv Belgije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Feb.2013, 21:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija vodi 2:0 protiv Belgije

ŠARLOA -

Muška teniska reprezentacija Srbije povela je protiv Belgije sa 2:0 u prvom kolu Svetske grupe Dejvis kupa.

Drugi poen srpskoj reprezentaciji doneo je Novak Đoković savladavši Olivijea Rohusa sa 6:3, 6:2, 6:2.

Đoković je na pobedničkom talasu iz Melburna, i motivisan velikom pobedom Viktora Troickog, rutinskom igrom pregazio Rohusa i doveo Srbiju na korak od četvrtfinala.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Ovo je bio njegov prvi meč za Dejvis kup reprezentaciju od leta 2011. godine.

Prvi teniser sveta je iz svog bogatog "arsenala" izabrao taktiku kojom je na najefikasniji način došao do pobede.

Ne želeći da rizikuje povredu na izuzetno klizavom terenu, Đoković je zauzeo "busiju" i sa osnovne linije torpedovao Rohusa, ispalivši tokom meča blizu 20 asova.

Prvi set je dobio uz jedan brejk ostvaren u šestom gemu, u drugom je "načeo" protivnika u petom gemu (3:2) - da bi ga još jednim "nokdaunom" u sedmom gemu psihološki potpuno uzdrmao.

Đoković je nastavio sa serijom projektila i u trećem setu, u kojem je opet jednim defanzivno-ofanzivnim forhendom sa bazne linije došao do brejka i prednosti od 2:1.

Nastavila se dominacija srpskog tenisera koji je do kraja meča pravom kanonadom forhend udaraca povećao prednost Srbije na 2:0.

Viktor slavio posle preokreta

Prvi poen Srbiji doneo je Viktor Troicki koji je posle ogromnog preokreta i gubitka prva dva seta savladao Davida Gofana sa 1:6, 3:6, 7:6 (7:5), 6:4, 6:4.

Posle izgubljena dva seta, Troicki je preokrenuo u trećem, poveo sa 4:1, ali ga je Belgijanac stigao, prestigao i bio na korak od pobede, kada je srpski teniser ponovo uzvratio, u taj brejku dobio bitku, a na kraju i rat na šljakastom "minskom polju".

Svega 34 minuta je bilo potrebno Belgijancu da povede protiv drugog reketa Srbije sa 1:0 u setovima, zahvaljujući mnogo boljem kretanju i preciznijim udarcima.

Troicki se pak, kretao teško, loptice mu nisu nalazile metu, a ni servis ga nije služio.

Srpski teniser je ipak, u nastavak meča ušao odlučnije, što mu je donelo rezultat, odnosno brejk u prvom gemu, ali je odmah upao u "kolotečinu", što je Gofan iskoristio i uzvratio brejkom.

Troicki je malo po malo počeo da se snalazi na teškoj podlozi, pronalazio je put ka Gofanovom polju i držao svoj servis. Ipak, Gofan ponovo pravi brejk u osmom gemu za vođstvo od 5:3 i rutinski dolazi do vođstva od 2:0 u setovima.

Troicki je u trećem setu "okrenuo list", a okrenulo se i kolo sreće na nezgodnoj šljaci. Gofan je počeo da pravi neiznuđene i duple greške, što ga je koštalo gubitka prva dva gema.

Uprkos vođstvu od 40:0 na svoj servis Troicki se ponovo našao u situaciji da spašava brejk lopte, što mu je na kraju i pošlo za rukom, za vođstvo od 3:0, pa 4:1.

Kratko je međutim, trajalo to vođstvo od samo jednog brejka, budući da je strpljivi Gofan čekao šansu i u sedmom gemu uzvratio istom merom - 3:4, pa onda dobio još dva gema u nizu.

Troicki uspeva da se izvuče iz matne pozicije kod rezultata 5:4 za Belgijanca, vraća brejk, dobija svoj servis i ostaje u igri za eventualni preokret 6:5.

U taj brejku Troicki uspeva da smanji na 2:1 u setovima .U četvrtom delu igre prvi dolazi do brejka - 2:1, ali se već viđeni "brejk scenario" ponavlja, Gofan izjednačava, Troicki ponovo pravi brejk za 5:4 i dolazi do izjednačenja u setovima.

Odlučujući set je ponovo prelomio Troicki u devetom gemu za vođstvo od 5:4, da bi u desetom svojim servisom konačno matirao Gofana.

Troicki: Vera u pobedu bila je ključna

Troicki je ocenio da mu je vera naših navijača ulila energiju kojom je napravio ogroman preokret i doneo Srbiji prvi poen u meču protiv Belgije.

"Moram pre svega da pohvalim naše navijače koji su verovali u mene od početka meča i to svoje uverenje napisali na zastavi Srbije. To mi je dalo odlučujuću snagu za pobedu", rekao je Troicki.

Drugi reket Srbije u meču protiv Belgije priznao je da nije bio ni svestan da je napravio preokret.

"Gofan je bio bolji u prva dva seta, a vodio je igru i u trećem. U početku sam bio dosta stegnut, jer nisam znao šta da očekujem od terena. Ipak, konačno je došlo vreme da i moje iskustvo presudi" ocenio je Troicki.

On je poručio da mu je ova pobeda veliki izvor samopouzdanja za nastavak sezone.

Drugi teniser Srbije istakao je da će biti spreman i za sutrašnji dubl sa Nenadom Zimonjićem.

"Spreman sam i osećam se dobro na terenu. Najvažnije je da sam vratio glavno oružje - samopouzdanje", rekao je Troicki.

U subotu je na programu dubl za koji su prijavljeni Nenad Zimonjić i Viktor Troicki i Stiv Darsis i Roben Bemelmans.

U nedelju se igraju poslednja dva singl meča, a prema planu igraće Đoković - Gofan i Troicki - Rohus.
Pogledaj vesti o: Tenis,   Novak Đoković

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković: Verujem da ćemo u subotu završiti posao

Izvor: Sportal.rs, 01.Feb.2013

Najbolji srpski i svetski teniser Novak Đoković rutinskom igrom i pobedom nad Olivijeom Rohusom doneo je Srbiji ogromnih 2:0 protiv Belgije na startu Svetske runde Dejvis kupa.

Nastavak na Sportal.rs...

Lakši trening teniskog kralja, Srbija vodi 2:0 protiv Belgije

Izvor: MozzartSport.com, 01.Feb.2013

  Za razliku od Viktora Troickog koji je kroz pravu dramu došao do pobede, Novak Đoković nije dozvolio bilo kakvu neizvesnot i ubedljivim trijumfom od 3:0 (6:3, 6:2, 6:2) nad Olivijeom Rohusom, doneo je Srbiji vođstvo od 2:0 protiv Belgije u osmini finala Dejvis kupa. Ni činjenica da je Rohus do...

Nastavak na MozzartSport.com...

Novak: Znao sam da će na početku biti teško, hvala Viktoru na pobedi

Izvor: Blic, 01.Feb.2013

Prvi teniser sveta Novak Đoković naglasio je posle pobede nad Olivijeom Rohusom (6:3, 6:2, 6:2) u drugom meču 1. kola Dejvis kupa da ni u jednom trenutku nije potcenio protivnika..."Svakog protivnika izuzetno poštujem i sa takvim stavom i ulazim u meč, a naročiti respekt sam imao prema Rohusu protiv...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.